Egyéb

Középpontban az asztali lámpa

Reggel hétkor még sötét van, délután négytõl szintén. Hazatérve elõször a villanykapcsoló után nyúlunk, de az éles, hideg fények nemcsak szemünket bántják, lelkünknek sem tesznek jót. Mennyivel kellemesebb egy lágyan világító, hangulatos asztali lámpa, melynek fényénél még olvasni is lehet!





Klasszikus





A márványhatású kőből készült test, az aranycsíkozás és a római minták elegáns, nagyvonalú megjelenést kölcsönöznek a lámpának. Súlyos darab, rögtön magára vonja a figyelmet. Semleges színének és az egyszerű motívumoknak köszönhetően bátran választhatunk mellé gazdagon vagy alig díszített bútorokat és kiegészítőket. A lámpaernyőt variálhatjuk: ehhez a lámpatesthez nemcsak a bézs textil illik, hanem akár a mézszínű vagy a világosbarna is.(Luminart)








Egzotikus

Alacsony asztalra helyezve vagy kisebb lakásban
a földre állítva is jól mutat ez a tengeri fűből és rostokból font lámpabura. A sűrű fonatokon átszűrődő fény sejtelmes




hangulatúvá teszi a helyiséget. A bura tetején lévő résen keresztül a mennyezetre irányítható a fény, de a szabadon álló vesszők érdekes árnyékokat vetnek a felületre. Egyszerű formájú, természetes anyagú bútorok
és kiegészítők mellett mutat a legjobban. (Dzsunka)



 






Modern

Egy ferdén félbemetszett tölcsért formáz a lámpa
burája, mely a megszokottól eltérően így nem lefele
szórja a fényt, hanem negyvenöt fokban felfelé.
A kívül fekete, belül fehér bura nemcsak kontrasztossá teszi a lámpa megjelenését, hanem a világításnál is fontos szerepet tölt be. Ez a darab ugyanis a fehér szín



fényvisszaverő tulajdonságának köszönhetően a helyiség egy részét a világítással kihangsúlyozza, míg a fekete külső elnyeli a fényt. Csakis modern környezetbe illesszük.(be light! design)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top