Egyéb

Házunk színe

Legyünk bár az egyszerûbb vagy a díszesebb megoldások hívei, lakjunk újonnan épített vagy mûemlék házban, kültéri festékek sorával sminkelhetjük házunkat tetszetõssé, épített környezetébe illõvé, tehetjük modernné, különlegessé…






Kattints a képre anagyobb méretű változathoz!

Egy egyszerű ház külső arculatát egyedivé talán még mindig leginkább homlokzatfestéssel teszik. Ezzel az egyszerű és igen látványos megoldással saját képünkre formálhatjuk otthonunk azon részét, amely már messziről hirdeti stílusunkat. Va­kolt há­zunk – még ha alap­tu­laj­don­sá­gá­ból adó­dó­an vi­lá­gos ár­nya­la­tú nemesvakolattal fed­tük is – gya­kor­la­ti­lag bár­mi­lyen színű le­het. A külső hom­lok­za­ti színt ter­mé­sze­te­sen az építészter­vezőv­el egyez­tet­ve kell ki­vá­lasz­ta­ni, az épü­let külső meg­je­le­né­se ugyan­is az épí­té­sze­ti en­ge­dé­lyez­te­té­si terv ré­sze kell le­gyen. Szín­vá­lasz­tás­kor azon­ban egyé­ni íz­lé­sün­kön túl te­kin­tet­tel kell len­nünk az épí­tett kör­nye­zet­re és az épület stílusára, funkciójára is. At­tól függően, hogy há­zunk új vagy ép­pen műemlék, hogy ele­gáns, mo­dern vagy rusztikus, illetve hogy nyá­ron vagy hi­deg időben sze­ret­nénk-e fes­te­ni, különböző tí­pu­sú hom­lok­za­ti fes­té­ke­ket választhatunk.




 







HOSSZAN TARTÓ SZÉPSÉG
Igazán sok lehetőségünk adódik há­zunk szé­pí­té­sé­re! Leg­népszerűbbek az ál­ta­lá­nos hasz­ná­lat­­ra ajánlott környezetkímélő tu­laj­don­sá­gú és nagy szín­tar­tós­sá­gú fes­tékek, me­lyek matt be­vo­­na­tot ad­nak és sok, különböző tí­pu­sú fal­fe­lü­­let­re al­kal­maz­ha­tók – így kül­té­ri be­ton­ra, ce­ment­re vagy új az­beszt­ce­ment­re is. Időjárás-álló­­ságuk mel­lett előny, hogy lég- és pára­t­eresz­tők, a fal ter­mé­sze­tes szellőzését nem gá­tol­ják. Ér­de­mes ezek kö­zül olyat vá­lasz­ta­ni, mely a fe­lü­let ap­ró egye­net­len­sé­ge­it is eltün­teti.
SZIVÁRVÁNYSZÍNŰ PALETTA
A színválaszték óri­á­si! E festékek gyá­ri­lag több száz szín­ben ké­szül­nek, ám színkev­erő programokkal akár több mint ezer szín­ben is előál­lít­ha­tók. Ezek az anya­gok általában tavasztól őszig jól használhatók, +5 °C-tól 30 °C-ig ter­jedő lev­eg­ő- és fal­hőmérsék­let mel­lett hord­ha­tók fel ecse­te­lés­sel, hen­ge­re­zés­sel vagy szó­rás­sal, tet­szés sze­rint…


Folytatás az Otthon februári számában.


 


 


 


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top