Előrelátó megtakarítások

Mindannyian törekszünk arra, hogy szeretteink és saját életünk a lehető legnagyobb biztonságban legyen, és vagyonunk ne vesszen el, sőt lehetőleg gyarapodjon. Különféle módszerekkel igyekszünk ez elérni, és aki jól megfontolja lehetőségeit, a biztonságot és a befektetést egy füst alatt intézi el.

Előrelátó megtakarítások

A biztosításra mint befektetési lehetőségre az utóbbi időben egyre nagyobb tömegben figyelnek fel a lakosság soraiból azok, akik a régről beidegződött módszerek – az egyszerű bankbetét vagy a párnacihában tartott spórolt pénz – helyett valami jövedelmezőbb formába kívánják elhelyezni megtakarításukat. A rendelkezésre álló lehetőségek közül a különféle biztosítási formák általában a kevesebb kockázatot és méltányos hasznot keresők táborában népszerűek.

 

Baleset- és utasbiztosítások

Talán elsőre nem tűnik nyilvánvalónak, de a baleset és utasbiztosítás is befektetés. Elsősorban annak számít hosszabb távon jó döntésnek egy baleset-biztosítás, akinek az életvitele kockázatosabb az átlagnál, például rendszeresen sportol vagy veszélyes munkát végez, esetleg extrém sportokat vagy hobbit űz, vagy csupán sokat vezet. Minél több időt tölt valaki ilyen tevékenységgel, annál nagyobb az esélye, hogy valamilyen baleset éri, és az illetőnek hosszabb-rövidebb időre akár a kenyérkeresete is veszélybe kerülhet.  Évi néhány tízezer forintos baleset-biztosítással ezek az időszakok áthidalhatók, és nem válik a lábadozás időszakában sem egzisztenciálisan kiszolgáltatottá az, aki előrelátóan ilyen típusú biztosításba fektette pénzét.

 

Előrelátó megtakarítások

Életbiztosítás

Az életbiztosításról általában a legrosszabb szokott az emberek eszébe jutni, pedig ez a biztosítási forma nem csak a biztosított haláláig köthető. Magunk választhatjuk meg a terveinknek, céljainknak megfelelően, hogy milyen időtartamra kötünk életbiztosítást. Köthetünk például rövidebb időre gyermekeinknek, akik majd felnőttkorba lépve jutnak a biztosítási összeghez, de leendő kismamáknak is kínálnak a biztosítók olyan konstrukciókat, amelyből a szülés és az azt követő kórházi gondozás és az ahhoz kötődő költségek fedezhetők. Az életbiztosítások egy speciális válfaja, a befektetési egységekhez kötött úgynevezett unit-linked életbiztosítások már kifejezetten a befektetői szándékkal rendelkező ügyfeleknek ajánlott, hiszen ez a típus a biztosítási szolgáltatásokat befektetési lehetőséggel kombinálja úgy, hogy az ügyfél maga választhatja ki a szerződés megkötésekor, hogy milyen befektetési alapokba  kívánja elhelyezni biztosítási pénzét. Az életbiztosítás lejártakor esedékes kifizetés összege a felhasznált alapok hozamától függ. A szerződő az életbiztosítás tartama alatt – általában csekély díjfizetés fejében – tetszőlegesen és saját igényei szerint átcsoportosíthatja megtakarítását és jövőbeni befizetéseit a felkínált alapok között.

Egészségbiztosítás

Az egészségbiztosítási szolgáltatáscsomag alapvetően a járóbeteg-szakellátáshoz, egynapos sebészethez és nagy értékű diagnosztikai vizsgálatokhoz kapcsolódó szolgáltatásszervezésre és azok finanszírozására fókuszál. Emellett baleseti maradandó egészségkárosodás és baleseti égés esetén is nyújt szolgáltatást. Az egészségbiztosítás keretén belül megvan a lehetőség olyan egyéb egészségügyi szolgáltatások igénybe vételére is, mint betegszállítás, gyógyászati segédeszköz igénybevétele, otthonápolás, köldökzsinórvér levételének finanszírozása, kórházi extra költségek finanszírozása, illetve ha Önt bármilyen okból megműtik, akár külön műtéti térítésre is jogosult. Az egészségbiztosítás ebből a szempontból nézve tehát olyan befektetés, amely időt és megfelelő orvosi ellátást „kamatozik”.

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top