Biztonságban a családom

Ilyen az élet! - szokás mondani némi bölcs beletörődéssel, ha valami gond, baj üti fel a fejét. Ez azonban sovány vigasz annak, akivel a baj megtörtént és arra kényszerül, hogy élete hajóját valahogy lekormányozza a zátonyról. Előrelátó öngondoskodással ezek a helyzetek kevesebb erőfeszítéssel is megoldhatók, és családunk, szeretteink nem kerülnek végérvényesen kiszolgáltatott helyzetbe.

Biztonságban a családom

A magyar családok döntő többségének megtakarítása igen alacsony, ugyanakkor jelentős hitelállományuk van. Röviden összefoglalva pénzügyi szempontból a legtöbben pengeélen táncolnak, és ha valamilyen előre nem kalkulált probléma lép fel, a család egzisztenciája komoly veszélybe kerül. Egy baleset, egy munkahely megszűnése, egy kereső személy jövedelmének kiesése hosszú időre alapjaiban rengetné meg a legtöbb család helyzetét a mai gazdasági és munkaerő piaci körülmények között. Az ilyen gazdasági kockázatok tudatos kezelésére ezért mostanában nagyobb figyelmet kell fordítanunk, mint valaha.

Az előrelátó, öngondoskodó pénzügyi tervezés része, hogy igyekszünk tartalékokat képezni, illetve olyan befektetési formát találni a megtakarításoknak, amit baj esetén felhasználhatunk. Erre számos megoldás kínálkozik, és szerencsére ezek között olyan is van, amely alacsony havi ráfordítással is megoldást nyújthat, ha beüt egy pénzügyi válsághelyzet a családban. A legtöbb családot ma a keresők, családfenntartók munkanélkülivé válása fenyegeti leginkább, emellett pedig azok a kiszámíthatatlan események – például baleset -, amelyek hatására keresőképtelenné válik hosszabb rövidebb időre valaki. Ezekre az esetekre kínálnak megoldást a különféle biztosítások vagy az olyan, biztosítók által kínált megtakarítási programok, amelyek egyúttal biztosítási védelmet is nyújtanak.

Biztonságban a családom

Ezek a megtakarítással egybekötött biztosítások általában hosszú távúak, futamidejük megválasztható, a bennük elhelyezett megtakarítás értékállóságát pedig többszörösen is védik garantált kamatokkal, illetve esetenként a garantált kamat feletti hozam egy része is hozzáadódik a megtakarításhoz. Az így gyűjtött megtakarítás megoldást jelenthet a különböző élethelyzetekre, például ha valamilyen oknál fogva megváltozik a kereső munkaképessége, váratlanul munkanélkülivé válik, táppénzre kényszerül vagy más okból nem képes többé már anyagi biztonságot nyújtani keresőként családjának. Akár néhány ezer forintos napi térítésben is részesülhet a biztosított, ha valamilyen baleset miatt kiesik a kereső tevékenységből és 2-10 millió forinthoz juthat a család, ha baleseti halál következik be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top