Életmód

Egymást látogatják a bezárt állatkert lakói

Ennél cukibb a koronavírus ideje alatt már aligha lesz: így barátkozik össze a pingvin és a fehér delfin a bezárt akváriumban.

Úgy tűnik, a sok-sok rettenetes hír és pusztítás közepette történnek jó dolgok is a koronavírus-járvány ideje alatt. Ezek egyike a pandémia miatt bezárt chicagoi Shedd Akváriumban szövődött barátság két állatkerti „bentlakó”: egy helyi pingvin és egy bálna között.

A Shedd Akvárium jelenleg ugyan el van zárva a látogatók elől, de a gondozó személyzet, beleértve az állatorvosokat, a nap 24 órájában felügyeli, hogy éppen mi történik a vizes állatkertben, miközben természetesen gondoskodik annak lakóiról.

Az akvárium munkatársai szerencsére meg is osztották a felvételeket az állatok közt szövődött különleges viszonyról, miután az állatoknak látogatók híján most aztán bőven van idejük felfedezni a saját környezetüket és a szomszédaikat. Nekik ráadásul közben nem kell ügyelniük a social distancing szabályainak betartására.

Itt most az történt, hogy az egyik, Wellington nevű pingvin átugrott szomszédolni a belugához (fehér delfinhez), a lakótársak az akvárium üvegén keresztül teremtettek kapcsolatot egymással.

(via)

Az állatok és a koronavírus: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top