nlc.hu
Szabadidő

James Michael Tyler prosztatarákjáról vallott

A Jóbarátok csaposa, James Michael Tyler őszintén beszélt a végstádiumú prosztatarákjáról

A Jóbarátok egykori Gunthere bevallotta:, ez a betegség túl agresszívnak bizonyult, a rák elhatalmasodott a testén.
Jóbarátok, James Michael Tyler

James Michael Tyler, a színész, aki a Jóbarátokban a szarkasztikus kávézó alkalmazottját, Gunthert alakította, a 2018 szeptemberében diagnosztizált prosztatarákkal folytatott küzdelméről nyilatkozott.

Őszinte interjújában a TODAY-nek elmondta, hogy sajnos a betegséget nem sikerült korán elkapni, már több áttét is volt már a testében, amikor kiderült a baj.

Előrehaladott prosztatarákot diagnosztizáltak nálam, amely átterjedt a csontjaimra” – mondta Tyler, hozzátéve, hogy az elmúlt három éve a betegséggel való küzdelemről szólt. Jelenleg 4., azaz a végstádiumban jár. „Tudod, valószínűleg ez fog elkapni engem” – mondta a színész az interjúban.

Tyler elmondta, hogy a betegséget először egy éves ellenőrzés során diagnosztizálták, amikor 56 éves volt. Egy ideig a gyógyszeres kezelés mellett tünetmentesen tudta élni az életét. Hormonterápiába kezdett, amely elmondása szerint körülbelül egy éven át csodálatos módon működött, és lehetővé tette számára, hogy rendesen élje az életét. „Csak be kellett vennem egy tablettát reggel és este, és bumm, az életem máris teljesen normális volt” – mondta Tyler, és azt is elmesélte, hogy akkor még könnyű volt a betegséggel, hiszen nem voltak tünetei.

A rák azonban átterjedt a csontjaira és a gerincére, ami az alsótest bénulásához vezetett. Tyler szerint a rák pont a világjárvány idején mutálódott. A betegség miatt már nem tudott személyesen megjelenni a “Jóbarátok” májusi nagy találkozóján, pedig nagyon szeretett volna részt venni az új egyesülésen. Még virtuálisan sem szeretett volna becsatlakozni, mondván, hogy nem akarta elrontani a betegségével a többiek hangulatát.

„Nem akartam azt mondani, hogy “Ó, és egyébként Gunther rákos” – mondta, és az interjúban felhívta a férfiak figyelmét arra is, hogy járjanak rendszeres prosztataszűrésre, és ha lehet kérjenek PSA-tesztet, amely a prosztatarák diagnózisának felállításában játszik fontos szerepet mind a tünetmentes, mind a tünetekkel rendelkező férfiaknál. Valamint segít eldönteni a szövettani vizsgálat (prosztata biopszia) szükségességét. A prosztatarák kezelésének eredményességét segít megítélni, valamint a daganat kiújulásának kimutatásában nyújt hathatós segítséget.

(NBC News)

Fotó: Getty Images

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top