1 GYÓGYSZER 5 emésztési probémára

Az Iberogast vény nélkül 
kapható gyógyszer.
 Bayer Hungária Kft. 
1123 Budapest Alkotás u. 50.
 L.HU.MKT.CC.16.06.2020.2299

Tudtátok?

A has fájdalmai sok mindent jelezhetnek.

Kipukkadni készülő lufi a gyomrunk helyén – mit tehetsz, hogy ne puffadj? (x)

Puffadás: az egyik legkellemetlenebb, ugyanakkor leggyakoribb emésztési zavar. Hátterében komoly okok állhatnak. Ám ha nem vagyunk betegek, csak épp nem ideális az életmódunk, azon igazán változtathatunk. Lássuk hát a szelíd módszereket!

A legegészségesebb ételek listáján ott a gyümölcs és a zöldség.

Ülőmunkát végzel? Nem mindegy hogyan étkezel! (x)

Vannak, akiket a koronavírus-járvány kényszerített ülőmunkára, mások már a vírus előtt is végigülték a nyolcórás munkaidejüket. Nekik segítünk.

A kanapén gondolkodni a legjobb.

„A gyomromra megy az idegeskedés” – mítosz vagy tudomány? (x)

Test és lélek folyamatai, mint tudjuk, összefüggenek. Néha fájdalmasan…

Az irodai munka gondot okozhat az emésztésünknek is.

Jó emésztés – amit csak te tudsz megtenni érte (x)

Jó hír: az okok és a megoldások kulcsa is ugyanaz lehet.

Rossz szokások

17 káros gyerekkori szokás, ami megkeserítheti a felnőttkort (x)

Mindannyian pontosan tudjuk, a gyerekek nem feltétlenül a legegészségtudatosabb emberkék: esetenként megkóstolják a kertben a földet, ha hagyjuk, hosszú órákra a televízió képernyőjére tapadnak, a gumicukorral pedig egész nap boldogan ellennének. Se szeri se száma azoknak a káros gyerekkori szokásoknak, amik a szülő beavatkozása nélkül felnőtt életünkre is kihat(nának). Mutatjuk, melyek a leggyakoribbak.

hidratálás

5 tipp: így gondozd az emésztőrendszered! (x)

A karantén és a krízishelyzet nemcsak a lélek, de az emésztés számára is komoly próbatételt jelent, ami sokaknál emésztési és táplálkozási zavarok formájában öltött alakot. Összegyűjtöttünk öt olyan tippet, amivel regenerálhatjuk, óvhatjuk a bélcsatornánkat.

karantén

A négy fal lélekpusztító hatásai (x)

A vírushelyzet miatti karanténidőszak számos, korábban talán soha nem tapasztalt lelki kihívás elé állított bennünket. Depresszió, stressz, kedvetlenség, ingerlékenység, szorongás, csak néhány olyan negatív hozadéka a négy fal közötti létnek, amelyek akaratlanul is jelentkezhettek. Román Boglárka pszichológus, pár- és családterapeuta segítségével térképeztük fel a karantén generálta mentális kihívásokat és azok lehetséges megoldásait.

edzőterem

10 egészségügyi érv a rendszeres mozgás mellett (x)

A rendszeres sport fontosságáról rengeteget hallani napjainkban, nem véletlenül. Egyre több kutatás bizonyítja, a mozgásszegény életmód számos egészségügyi kockázattal jár. Mutatjuk is a 10 leggyakoribbat közülük.

Személyes történetek

“Egy háromfogásos, parasztos ebéd nehéz a városi gyomornak, sőt néha a vidékinek is” – Anna elmondja (x)

A disznóvágás kiskora óta alapvető téli program, sőt még most, jóval 50 éves kor fölött is hazamegy a falujába, amikor szúrnak. Anna imád enni, imád főzni, de nem szívesen vesz be pirulákat puffadásra és gyomorfájásra. Néha viszont kell, mert változtatni az évtizedes étkezési szokásokon nehéz. Sztorija magyaros gasztronómiai hullámvasút emésztési panaszokkal a mélyebb pontokon, de happy enddel.

“Imádok nassolni, de ha ez nem lenne elég: a gyorséttermi kajákért is megveszek” (x)

Minden klappol Liza életében, de: parttalanul nassol, és úgy tömi magába a pizzát, hogy még egy nápolyi polgár is elismerően csettintene. A pizzán túl a füstölt hús a kedvence, a kettő együtt már maga a Kánaán. Étrendje a gyomrát és az emésztését is kikezdte, viszont elhatározta, hogy változtat. Kipróbálta, mi lesz, ha a természetre bízza magát.

“Rezignáltan tűröm az egyre sűrűbben jelentkező fájdalmat, de tenni fogok ellene” – Kata sztorija (x)

Kata könyveket szerkeszt, az állása veszélyben van. A férje asztalos, sokat dolgozik, csak a vásárlásban tud neki segíteni. Három gyerekük van, a velük való tanulás Katára marad, miközben a háztartást is vezeti. Az életét egyre jobban átszövő rendszertelenség az egészségére is kihatással van. Vallomás.

telt lány a tükörnél koktélozik

“Itt ez a tábla csoki, mindjárt letörök belőle egy kockát” – Gréta sztorija (x)

Tudja, hogy nem ártana mozogni, ennek fényében a 41 éves Gréta nagy lépésre szánta el magát: a tengernyi munka és a kislányával töltött idő közé beékeli a rendszeres sportot.

Tippek

szokás

17 trükk: így válik szokássá az egészséges élet (x)

Egy jó szokás könnyen a mindennapok részévé válhat, ha a megfelelő taktikát választjuk. Az alábbi néhány praktikus tanács mentén harminc napon belül új szokásokra tehetünk szert.

jógaoktató

6 influenszer, aki tényleg segít, hogy másképp lásd az életet (x)

Bár a közösségi médiáról sok rosszat el lehet mondani, maga az influenszerkedés pedig negatív felhangot kapott, egy biztos, az online térben rengeteg olyan embert találunk, aki történetével, gondolataival, művészetével, emberi nagyságával emberek tucatjai számára jelent kapaszkodót.

Ne mérgezzük egymást! – 5 tipp: így vigyázzunk egymásra és önmagunkra (x)

Életünket keresztül-kasul átszövik a különféle emberi kapcsolatok, amelyek nemcsak jó, de kimondottan rossz hatással lehetnek az életünkre. Ezeket nemcsak felismerni fontos, de elengedni is. Összeszedtük azt az öt kérdést, ami segít felismerni, ha toxikus kapcsolatban élünk.

alvás

Vedd komolyan az alvást! (x)

Sokan sokszor elmondták már, hogy a minőségi alvás az egészség egyik alapköve, ami nemcsak a testi és a mentális állapotunkra van hatással, de ezzel párhuzamosan az életminőségünkre is - vagyis az, hogy az ébrenlét során milyen állapotban vagyunk, nagyban függ attól, hogy hogyan alszunk. Összeszedtük, hogy az orvostudomány miért bíztat mindenkit arra, hogy vegye komolyan az alvást.

A rovat a Bayer Hungaria Kft, az Iberogast forgalmazója megrendelésére készült

Iberogast vény nélkül kapható gyógyszer.

Bayer Hungára kft. 1123 Budapest, Alkotás utca 50.

L.HU.MKT.CC.16.06.2020.2299

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!