Egymás szemében cikkek

Kvíz: Mennyire érzed magad jó csajnak?

"Jó nő vagyok" – milyen érzéssel tölt el, ha kimondod ezt a mondatot? Egyáltalán ki tudod mondani? Töltsd ki kvízünket, és megtudod, hogy állsz a kérdéssel.

Sokáig egyáltalán nem voltam elégedett magammal, mindig találtam magamban vagy magamon valami tökéletlent vagy visszataszítót, amitől aztán tök szerencsétlennek éreztem magam. Például mert nem voltam elég vékony, mert nem tökéletes a fogsorom, mert nem tudtam egy-egy gonosz megjegyzésre csípőből lökni a frappáns választ.

Sok-sok év telt el, mire ráébredtem, semmivel nem vagyok rosszabb, vagy mondjuk inkább úgy, kevésbé jó, mint az emberek, akiket ismerek. A hiba az én készülékemben volt, hiszen még kicsi gyerekként befészkelte magát a fejembe az a hit, hogy csak akkor lehetek elég jó, ha tökéletes vagyok. Csakhogy a tökéletesség igazából egy nem létező dolog. Egy csomó embernél vagyunk kevésbé vonzók, kevésbé okosak, kevésbé kedvesek – ahogy mondani szokás: mindenkinél van jobb. Így hát nincs is olyan, aki tökéletes lenne. Én sem attól leszek jó nő, hogy állandóan valami nem létező ideálképet hajszolok, hanem attól, hogy a meglévő adottságaimból megpróbálom kihozni a legtöbbet. Hogy amikor reggel tükörbe nézek, azt mondhassam: jól csinálod.

És te hogy állsz ezekkel a dolgokkal? Mennyire érzed magad jó csajnak? Töltsd ki kvízünket, és kiderül, hogy érzed magad a bőrödben.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top