Egymás szemében cikkek

Kvíz: mennyire érzed magad jó pasinak?

Mitől lesz egy férfi jó pasi? Attól, hogy laza, sportos, elegáns? Vagy a titok nyitja máshol keresendő? A most következő kvízből kiderül, te mennyire érzed jól magad a bőrödben.

“Te jó pasinak érzed magad?” – tettem fel a kérdést a páromnak a minap. “Persze” – felelte ő irigylésre méltó magabiztossággal. Amikor arra is kíváncsi voltam, meglátása szerint miben nyilvánul meg az ő jó pasi mivolta, ilyeneket felelt: “Például abban, hogy mindig gondosan összeállítom a szettemet, amiben elmegyek itthonról, figyelek arra, hogy ne legyen gondozatlan a hajam, ügyelek a higiéniára.” Csupa-csupa külsőség.

Pedig mennyi sokkal fontosabb dolog van, amiért én remek férfinak tartom őt. Például az, hogy a maga területén az egyik legjobb szakember az országban. Az, hogy egy csomó nehéz helyzetbe került már, mégsem esett kétségbe soha, hanem faltörő kosként ment előre, és sziklaszilárd hittel kereste a megoldást. Bármilyen rossz napom van, képes megnevettetni, és tudom, hogy nyugodt szívvel rábízhatom az életemet, mert nála igazabb emberrel még nem találkoztam.

Vajon miért van az, hogy amikor saját magunkról kell véleményt formálni, hajlamosak vagyunk a külsőségekre figyelni, míg ha a szeretett emberről beszélünk, akkor a szemmel nem látható tulajdonságait magasztaljuk?

Mit gondolsz, te jó pasi vagy? Töltsd ki kvízünket, és kiderül, hogy érzed magad a bőrödben.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top