Egymás szemében cikkek

Megégett babán segített a nő, nem felejtették

Nem lehet egyszerű élete annak az ápolónőnek, akinek szó szerint a kezében van a nagyon beteg babák sorsa. Igazán megható történet következik arról, hogy a szeretet gyógyítani is képes.

Bele sem merünk gondolni, hogyan telnek azoknak a hős ápolóknak a mindennapjai, akik beteg apróságok között dolgoznak. Talán azoknak az embereknek, akiknek nemcsak a munkájuk, hanem a hivatásuk is a gyógyítás, még nagyobb szívük van, mint másoknak. Ilyen erős, bátor nő Susan Berger is, aki 38 évvel ezelőtt minden szeretetet és odafigyelést megadott annak a megégett babának, aki egy nagy műtét után az osztályára került. A babát egy gőzzel párásító forrázta le. A nővér szerint a kicsi más volt, mint a többiek. Végtelen nyugalom sugárzott belőle. Az ápolót úgy magával ragadta a baba sorsa, hogy végig a gyerek mellett maradt, és az 1977-ben készült képek tanúsága szerint is óvta, vigyázta, szerette őt.

A kislány, Amanda Scarpinati, aki azóta nővé cseperedett, hálás a nővérnek és úgy gondolja, nagy szerepe volt abban, hogy ő életben maradt, és átvészelte a nehézségeket a kórházban. Amióta az eszét tudja, szeretett volna találkozni azzal a nagyszerű nővel, aki óvta és szerette őt. Csakhogy a nővér nevét nem tudta, így miután évek óta sikertelenül kereste, arra gondolt, a közösségi média segítségét kéri. A posztja annyira sikeres volt, hogy már másnap jelentkezett is Susan Berger, akivel rövidesen találkoztak is. Ugyanabban a kórházban ölelhették meg egymást, ahol néhány évtizede a kicsi gyógyulásáért küzdött a nővér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top