Élet a babával

Egyszerű trükkök tapasztalt anyáktól, ha a gyerek önveszélyes korban van

A gyerekek igazán önveszélyes korszaka akkortól kezdődik, amikor már helyváltoztatásra képesek, és nagyjából addig tart, amíg fel nem nőnek.

Onnantól, hogy már kúszik-mászik a baba, anyának és apának ugrásra készen kell állni, hogy nehogy kárt tegyen magában. De most mutatunk olyan trükköket, amikkel megkönnyítheted a saját dolgodat és biztonságban tarthatod a babádat.

1. Tartsd a gyereket a kiságyban!

Amikor már álldogálni tud az a gyermek, akkor ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy az éjszaka közepén kimásszon a kiságyból, és lehetőleg fejre ejtse saját magát. A megelőzéshez nem kell csilliárdokat kifizetni, az anyukák trükkjei között olyat is találtunk, amiben a pizsirugdalózó lábai közé egy anyagot varrtak, ami nem akadályozza a gyereket a mozgásban alvás közben, de nem engedi, hogy átmásszon a kiságy korlátján. Zseniális!

gyerek biztonság trükk

Forrás: Giddy Upcycled

2. Mire jó egy teniszlabda?

Persze, lehet ütögetni és dobálni, de sokkal jobb felhasználási módszer egy teniszlabdára az, ha lyukat vágsz bele, és feltűzöd az asztal veszélyes sarkaira. Így aztán, ha arra jár a kis bizonytalan járásával a tipegőd, akkor sem fogja lefejelni az éles sarkakat, ha pont ott esne el.

gyerek biztonság trükk

Forrás: Mothership

3. Van postásgumid?

Vagy egy erősebb hajgumi is megfelel a célra, ha azt akarod, hogy a konyhaszekrényekbe ne másszon be fejjel előre a gyermek, hogy aztán magára borítsa azt a sok életveszélyes cuccot. A fogantyúkat gumizd össze úgy, hogy neked könnyű legyen egy mozdulattal leszedni a gumikat, de a gyerek ne bánjon el vele fél kézzel.

gyerek biztonság trükk

Forrás: Joyfully Prudent

4. A vécépapír megmentése

A vastag hajgumik még arra is jók, hogy megakadályozd a gyereket abban, ami valamiért be van csípődve minden másfél évesnek: hogy letekerje az összes vécépapírt. Nem kevés bosszúságtól kíméled meg magad egyrészt, másrészt így attól sem kell tartanod, hogy netán a szájába töm belőle egy félméteres darabot.

gyerek biztonság trükk

Forrás: Baby Prepping

5. Mindig legyen nálad ragtapasz

Nemcsak azért kell ragtapasz minden anya táskájába, mert bármikor felhorzsolhatja a gyerek a térdét, hanem azért is, mert pompás eszköz arra, hogy utazáskor, idegen szálláson leragaszd vele a konnektorokat. Csak biztos, ami biztos, hogy a gyereknek ne jusson eszébe oda betömködni egy villát.

gyerek biztonság trükk

Forrás: Baby Life Hacks

6. Csúszós babacipőre ragasztót!

Amikor már a kis babacipőjében mászkál a gyermek otthon, akkor gyakori probléma, hogy elcsúszik, mert persze nem sétálgat, hanem rohangálni akar. Ilyenkor nagyszerű megoldás, ha a házicipő talpára ragasztópisztollyal húzol pár csíkot, vagy akár rá is írhatod a nevét a ragasztóval, ami száradás után pompás csúszásgátlóként fog funkcionálni.

gyerek biztonság trükk

Forrás: Linnea Ingrid Photography

7. A műanyag doboz még mindig jobb, mint az áramütés

A földön heverő hosszabbítókat úgy tudod a legegyszerűbben biztonságossá tenni, ha az egészet egy zárható műanyag dobozba teszed, kivágod a doboz oldalát a vezetékeknek, és máris nem tud hozzáférni a gyerek.

gyerek biztonság trükk

Forrás: Tigers Credit Union

8. Ha aggódsz a lépcsőzés miatt

Az remek dolog, ha olyan lakásban vagy házban élsz, ahol több emelet is van, ám a több emelet lépcsőt is jelent, ami egy tipegő számára életveszélyes lehet. Mivel nem tudod megakadályozni abban, hogy naphosszat a lépcsőn akarjon fel-alá közlekedni, ezért jobb, ha beveted ezt a trükköt. Vastag kötéllel készíts kapaszkodókat a gyereknek a korlátra, így sokkal nagyobb biztonsággal tudja majd gyakorolni a lépcsőzést.

gyerek biztonság trükk

Forrás: Siya

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top