Életmód

Feng-shui az irodában

Sokat segíthet, ha a munkahelyi környezetünkre is nagy gondot fordítunk, hiszen idõnk jelentõs részét ott töltjük. Például az íróasztalunkat a harmóniát biztosító feng-shui szerint rendezhetjük el.

Kezdjük azzal, hogy az összes felesleges dolgot kidobjuk. Nem véletlen, hogy minden nagyfőnöknek óriási az asztala, és szinte alig van rajta valami. Az asztalon egymás mellé halmozott iratkupacok figyelmeztetnek, mennyi mindent kell elintéznünk, pedig egyszerre úgyis csak egy dologgal foglalkozhatunk. Legalább saját magunkat ne idegesítsük!

Az íróasztal báguá térképe

– gazdagság, hírnév, szerelem

– család, taj-csi, gyerekek

– tudás, karrier, pártfogók

A feng-shui szerint az íróasztalnak is megvannak a maga “báguá” területei.

  • Ahol ülünk, ott van a “karrier” helye, középen az életerőt jelképező “taj-csi”, balra hátul a “gazdagság”. Ezeket a területeket hagyjuk szabadon.
  • A telefont meghatározott területre tegyük attól függően, hogy milyen szerepe van az életünkben.

    Ha a jövedelmünket erősen befolyásolja, akkor a “gazdagság” zónába tartozik, ám ha ügyfélszolgálaton dolgozunk, helyezzük a másokhoz fűződő kapcsolatunkat szimbolizáló “házasság”vagy „pártfogók” zónájába.
  • Az asztal bal oldalán van a “család” területe, amely múltunkat jelképezi, márpedig a jövő erre épül. Jó helye lehet itt a gyerek fotójának.
  • A jobb oldali “gyerekek” terület, a jövő, a lendület zónája.
  • Szintén jó hely a családi fotóknak és az ösztönző határidőnaplónak a “hírnév” területe.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top