Életmód

Kínos helyzet

A reklámügynökségnél, ahol dolgozom, nemrég áthelyeztek egy másik részleghez. Az új fõnököm remek ember, korrekt, jó vele dolgozni, de szakmailag sajnos nem valami nagy szám. Szakterületemen (divat) feleannyi tapasztalata sincs, mint nekem. Ügyetlenségével sokszor feldühíti az ügyfeleket, nem vesz észre elemi hibákat, ami nagyon zavaró. Szívesen segítenék neki, de nem akarom megsérteni, még kevésbé kitúrni. Mit tegyek?

Javasolj

Valóban rossz lehet, ha végig kell nézned, ahogy a főnököd mindent a feje tetejére állít, s közben tudod, hogy te sokkal jobban megcsinálnád a dolgokat. De szerencsére van megoldás: építs az erősségeire! Említetted, hogy korrekt az emberekkel, így hát valószínűleg nem fogja egyből visszautasítani a beosztottai javaslatait.

A főnök hálája

Állj elő azzal az ötlettel, hogy tartsatok hetente értekezletet, és beszéljétek meg az új feladatokat. Ezeken a megbeszéléseken aztán úgy adhatod elő elgondolásaidat, hogy a főnök ne érezze magát fenyegetve. Ez a megoldás téged is reflektorfénybe helyez, mert mindenki látni fogja, hogy több felelősséget vállalsz, mint amennyi a kötelességed volna. Alighanem maga a főnök is hálás lesz kezdeményezőkészségedért és lelkesedésedért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top