Életmód

Van, aki forrón szereti

A Bikram-jóga gyakorlói azt állítják, hogy ez a mozgásforma csökkenti bizonyos megbetegedések - a migréntõl egészen a cukorbetegségig - tüneteit. Mindehhez csupán egy 40 Celsius-fokos szoba és egy gyakorlatsor szükséges.

Jóga forró szobában

Ha meleg helyiségben végzünk bármely testmozgást, izmaink jobban bemelegszenek, és ellazulnak. A Bikram-jóga, vagy “forró jóga” még egy lépéssel fejleszti az ötletet. A jógázók egy forró, 40 Celsius-fok hőmérsékletű szobában kétszer csinálnak végig egy 26 elemű gyakorlatsort.

A vízveszteség nem fogyás

A kemence melegű helyiség növeli a rugalmasságot, de ugyanakkor pillanatok alatt vízteleníti az egész testet. (Néhányan jelentős súlycsökkenést várnak az izzasztó gyakorlatsortól, de az elvesztett kilók inkább csak a folytonos izzadás vízveszteségének köszönhetők.) Ezért elengedhetetlen, hogy pótoljuk a kipumpált vízmennyiséget.

  • Igyunk sok vizet edzés előtt, alatt és után is!
  • Figyeljünk oda, mert a szédülés, fejfájás a dehidratáltság jele lehet.

    Mielőtt belefognánk ebbe a haladó szintű jógatanfolyamba, ajánlatos megismerkedni az alap jógagyakorlatokkal, lehetőleg nyugodt környezetben. Utána, ha úgy döntesz belevágsz “azon melegében”, nagyon gyorsan bele fogsz tanulni – csak ne felejtsd otthon az üveg vizedet!

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top