Életmód

Reiki, a beavatás

A japán eredetû szó jelentése: egyetemes, tehát isteni életenergia. Maga a szó két részre bontható a "Rei", mely egyetemest jelent, és a "ki", mely életenergiát jelent. A módszer sokakat meggyógyított, másokat pedig gyógyítóvá válásra sarkallt.

Mi a reiki?

A „ki” más nyelvekben is előfordul, mint chi, mana, és még rengeteg formája létezik az ősök elnevezéseiben. A Reiki olyan energia, mely nagymértékben elősegíti a gyógyulást, az életben maradást, a fejlődést azáltal, hogy kifogyhatatlan erővel ruház fel azért, hogy meg tudd tenni, amit szeretnél. Ez nem mindig feljebb jutásban mutatkozik meg, és nem csak az emberekre igaz. Az energia hatása felülemelkedik az emberi kategorizálás határán, különböző, emberek által nevezett “alacsonyabb életformára is értendő”. Nem szeretem ezt a kifejezést, de az ember hallja egy-két helyen, és olyankor van, hogy egy kis öndicsőítés fogja el, és magát is félrevezeti ezzel.

Tiszta szeretet

Mindenféle adalék nélküli energia ez, mely mentes az érzelmektől, a pártfoglalástól, az ítéletektől, amolyan isteni. Nem tesz különbséget szegény és gazdag között, okos és buta ember között, egyaránt mindkét embert próbálja segíteni abban, hogy meg tudja őrizni testi, lelki, szellemi egészségét. Aki még csak most olvas először erről, az hitetlenkedhet, hogy ez valami kerítő szöveg, és ilyen nincs, ez túl szép, hogy igaz legyen, és még sorolhatnám. Győzködhetném rengeteg mindennel, de ez az én szubjektív élményem lenne. Azt hiszem, én inkább elmondom egy kis tapasztalattal a hátam mögött, amit megtapasztaltam. Ezt az energiát kaphatod meg ráhangolással, amit máshol részletesebben kifejtek neked. Számomra a Reiki kifejezi mindazt, amit a szeretet szóval tudnál jellemezni, amit viszont csupán az-az ember fogadhat el teljes meggyőződéssel, aki valóban beavatott, és átérzi azt, amiről én neked most csak mesélni tudok.

A gyógyító élményei

A Reiki energia képes tehát azokat a dolgokat megadni neked, amiről – amennyiben nem merülsz, vagy nem akarsz belemerülni mélyebben más tanokba -, amiből saját magad is sok mindent meg tudsz tanulni, képes arra, hogy megadja neked a hosszabb és egészségesebb életet, ami azért nem ilyen egyértelmű, mert a Reiki nem irányít, csak utat mutat. Döntened neked kell a saját életed fölött, ezt nem háríthatod át senkire. A Reiki csupán segít neked mindezek elérésében, feltéve, hogy te is akarod. Mindezek mellett lehetőséged van energiát másoknak átadni, ezzel segíteni őket a gyógyulásban, akár több ezer kilométerről is. Tehát egy komplett rendszert kap készhez az ember, aki beavatást kapott a Reikire. Segítesz magadon, másokon is ha akarsz, illetve ezt a későbbiekben át is adhatod másoknak, a lehetőséget, hogy ők is Reikisek lehessenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top