Életmód

Egy szenvedély vége

Erika soha nem gondolta volna, hogy egy döntése miatt hónapokig a poklot járja majd. A szakítása után végsõ fájdalma testet öltött, szervezete ellene fordult: megfertõzte a nõi szerveit, kellemetlen gombák képében.

Erika még mindig fél

Erika 24 éves, fodrász, egy kicsi, de szép Heves megyei faluban él, szüleivel és a nála majd’ tíz évvel fiatalabb öccsével. Nem szeret beszélni a vele történtekről, még mindig fél a betegségtől, hogy újra előjön. Váratlanul érte őt a hihetetlenül gyorsan terjedő hüvelyfertőzés. Elmúlni azonban annál nehezebben múlt a baj:

– Először kívülről jött fertőzésre gyanakodtak a nőgyógyászok – mondja -, de a harmadik kezelésnél már ők is rájöttek, hogy nem erről van szó.

Ekkor egy újabb orvos vizsgálata következett. A diagnózis: hüvelyi gombás önfertőzés. A szervezet ugyanis önmaga ellen fordult – ahogy a szakemberek mondták -, saját maga termelte a fájdalmat okozó gombákat. A kór előzményeinek meghallgatása után a teljes gyógyuláshoz pszichiáter kezelését javasolta a nőgyógyász doktornő. Erika betegségét ugyanis lelki baj okozta. Nemrég befejezett 2 évig tartó kapcsolata barátjával – a fiú 36 éves, saját vállalkozása, önálló élete van – szerelemben telt el. Mindketten nehezen viselték azonban, hogy Erika édesapja nem nézte jó szemmel felnőtt kapcsolatukat. Többször kitört a botrány amiatt, hogy Géza éjszakát is ott töltötte szerelménél.

– Itt nem alhat senki, míg én adom a fedelet a fejed fölé – harsognak még ma is Erika fülébe apja lózungjai. És a lány mégis apja mellett döntött: Géza ment, a papa maradt, ahogy Erika is. Műhelye a szülői házban van, és nem vágott neki egy új, ismeretlen életnek.

Gézával nagyon jól érezte magát, rengeteget utaztak, vásároltak. – Végre nem egy olyan barátom volt, akit nem nekem kellett eltartanom – mondja a lány –, olyat nem is akarok. Nem lennék benne biztos, hogy én kellek neki. Gézánál biztos volt, mégis vége lett a szerelemnek. A pszichiáter három hónapig kezelte Erikát. Megszűntek a fájdalmak, az ok nélküli feszültségek és végre eltűnt a gomba. Felmerült az is, hogy elköltözzön otthonról, de ezt még korainak tartja Erika. Holnap újra felkel hatkor, hogy kinyissa a műhelyt a falubelieknek, akik szeretik, és inkább hozzájárnak nyíratkozni, csakhogy egy-két kedves szót halljanak. Géza? Új barátnő, új szerelem. Erika? Még várja az igazit, csak ne aludjon ott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top