Életmód

Fogyókúra

Ha attól a zsírtól szeretnél megszabadulni, amit hosszú éveken át, olyan kemény munkával gyûjtögettél magadra, nem biztos, hogy elég az izommunka. Sokféle szerrel is találkozhatsz, melyek mind-mind holtbiztos eredményt hoznak majd. De biztosan?




Felmerül a kérdés, mennyiben szolgálják egyben az ember egészségét is a fogyókúrák különböző fajtái. A válasz talán meglepő, de mindegyik hatásos és jó lehet, amennyiben nem visszük túlzásba, és amennyiben megfelel szervezetünknek. A valóság az, hogy minden esetben, akár a gyors súlyvesztéssel járó zsírégetésről van szó, akár a lassúbb diétázásról, ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy kitartóak legyünk, és ne hagyjuk abba, ha elfogy a lelkesedésünk. Bármit is választunk, ha ezeket az alapszabályokat betartjuk, akkor tényleg egészségesebbek és fittebbek leszünk, mint előtte.






A zsírégető tabletták és a kereskedelmi forgalomban kapható fogyókúrás termékek esetében vigyáznunk kell, mert ezek általában csak időszakos sikert biztosítanak és az ember könnyen „rabjukká” válhat. Fontos, hogy tudatában legyünk annak, hogy pár nap alatt még senkinek sem sikerült lefogynia, ráadásul környezetünk sincs tekintettel diétánkra. Továbbra is ugyanúgy kell teljesítenünk az élet minden területén, hiába érezzük magunkat fáradtnak, kimerültnek néhány napi nem-evés után.

Arról nem is beszélve, hogy mivel napközben általában munkatársaink, barátaink társaságában vagyunk, akik nem fogyókúráznak, különösen nehéz megállni az evést.

















   
A fogyókúra és az edzés minden esetben a következetességről és a megkezdett program melletti kitartásról szól. Ez viszont csak akkor lehet sikeres, ha elég bölcsek vagyunk olyan súlycsökkentő tervet választani, amelynek étkezési rendjéhez ragaszkodni tudunk, és amely nem károsítja a szervezetünket. Ha pedig már megtaláltuk, nem adjuk fel az első siker vagy kudarc jöttén, hanem tovább folytatjuk, amíg a megfelelő eredményt tartósan elérjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top