Életmód

Õsöreg falak – modern gyógyközpont

A 150 éves török megszállás alatt a XVI. sz-ban épült Király Gyógyfürdõ ódon falai, izgalmas boltívei között ötödik esztendeje várja az ARTHRO KOMPLEX GYÓGYKÖZPONT a gyógyulásra és az egészségesebb életmódra vágyókat.




A mozgásterápiás részleg Magyarországon egyedülállóan felszerelt. Sérülések, balesetek, operációk utáni mozgászavarok, krónikus izületi bántalmak kezelhetők a nagyízületek – csípő, térd, boka, váll, könyök – kombinált passzív-aktív bemozgatásával. Így a szokásos rehabilitációhoz képest rövidebb idő alatt hatékonyabb felépülés érhető el azáltal, hogy a folyamatos lassú, fájdalommentes mozgatással javul az ízületi képletek – porcok, szalagok – vér, tápanyag és oxigén ellátottsága, ami a gyógyulásuk alapfeltétele.

A hagyományos fizikoterápia mellett a gyógyulást jelentősen gyorsítjuk a gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, csontgyógyulást serkentő és szöveti regenerációt serkentő „lágylézeres” és pulzáló elektromágneses kezelésekkel. A termálvízben végzett ultrahangos besugárzással eredményesen oldhatók a sérülések, műtétek, tartós gipszrögzítések miatt, a lágyrészek zsugorodásából származó izületi „kontraktúrák” és lazíthatók a vaskosabb, esetleg mozgást korlátozó hegek.





A mozgásszegény életmódunkból ill. a rendszeres szilárd burkolaton (parkett, kőpadló, aszfaltborítás, beton, stb.) való járásból eredő gyakori gerincpanaszok – gerincferdülés, lumbágó, porckorongsérv, isiász – esetén akupunktúrával, izomlazítással kombinált speciális egyéni gyógytorna segít megszabadulni a kínzó fájdalomtól. A távolkeleti fogásokkal kiegészített orvosi masszázs kiváló izomlazító, vérkeringést fokozó, ezáltal fájdalmat csillapító hatású, ugyanakkor az izomcsomókat eloszlatva és a csigolyák közötti kisízületeket helyretéve segíti az energetikai blokkok oldását is.





A mozgásszegénység és a helytelen táplálkozás több ponton is károsítja a mozgatórendszert: Egyrészt az elhízás jelentősen túlterheli az izületeket és fokozott, gyakran már visszafordíthatatlan kopási folyamatokat indít el. Másrészt számos salakanyag, néha kifejezett toxikus melléktermék halmozódik fel bennünk, ami az izületeket is károsítja, lerakódásokat, gyulladásokat okozva. Éppen ezért a mozgásszervi betegségekkel, panaszokkal foglalkozó rendelőből nem hiányozhatnak a fogyókúrás és a méregtelenítő eljárások sem! Diéták, böjtkúrák vezetését szakképzett „böjtorvosok” végzik. A kivezető kezeléseket a vastagbél átmosásával, az ún. kolon hidroterápiával és infraszaunával segíthetjük.

A bélátmosás a méregtelenítő hatásán túl alkalmas emésztési panaszok, székrekedés, hasmenés, puffadás, allergiák, bőrbetegségek, krónikus bélgyulladások megszüntetésére. A candida gomba ellenes kezelésnek is elengedhetetlen része.







infraszauna
Az amerikai rendszerű fekvő infraszauna készülék már alacsony hőmérsékleten (45-55 fok) kifejti fokozott salaktalanító és immunerősítő hatását, így a hagyományos szaunánál szélesebb körben alkalmazható. Idült légúti betegségekben vagy visszeres panaszoktól szenvedők is használhatják. Degeneratív izületi betegségek esetén a mozgásképességet jelentősen javítja, a fájdalmakat pedig csökkenti.





A hagyományos tűs, lézeres, elektromos, elektromágneses akupunktúrával mozgás- és belszervi betegségek gyógyíthatók eredményesen. Testsúlycsökkentő programokban is nélkülözhetetlen e módszer az anyagcsere szabályozására és az étvágy csökkentésére. Krónikus problémák esetében (fájdalom szindrómák, bénulások, nagy súlyfelesleg ) cérnabeültetéssel az akupunktúrás pontokat tartósan tudjuk ingerelni. Ezt csak négy-hat hét elteltével szükséges megismételni.






A számtalan ember életét megkeserítő érszűkületet és szövődményeit – lábszárfekély, lábikragörcs, stb. – a még kevéssé elterjedt, de rendkívül eredményes infrahang és lézer terápiával kezeljük. E módszer már sok beteg végtag megtartásában segített.

Bejelentkezés telefonon: 06-1/ 225-30-60 v. 06-1/ 212-46-66 H-P.: 08 – 19-óráig.
Cím.: ARTHRO KOMPLEX GYÓGYKÖZPONT 1027 Bp. Fő u. 82-84. (Király Fürdő) E-mail: arthro@gyogykozpont.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top