Életmód

Kebeltorna

A dús idomú és az apró keblû hölgyek rajongói egyetértenek abban, hogy a nõi kebel akkor szép, ha feszes és ruganyos. Márpedig idõvel a mell a gravitációs erõ hatására megereszkedik. Hogy szépsége harmincon túl is megõrzõdjön, oda kell figyelni a helyes testtartásra.

Vannak férfiak, akik a dús női idomokon legeltetik szívesebben a tekintetüket, mások inkább a vékony alkatú, apró keblű hölgyekért rajonganak.

Abban azonban egyetértenek az erősebb nem tagjai: a női kebel ­ akár kicsi, akár telt ­ akkor szép, ha feszes és ruganyos. A fiatal lányok melle természettől szép, bőre feszes, tartószalagai épek. A mell mérete és formája alkatfüggő. Ám idővel a helytelen testtartás, a súlygyarapodás, a szoptatás következtében a mell saját súlyától, a gravitációs erő hatására megereszkedik, az állományát átszövő, izmait összetartó, vékony, rugalmatlan rostokból álló szalagok kinyúlnak ­ magyarázza Kriston Andrea egészségtanár. ­

Hogy harmincéves korunkon túl is megőrizzük mellünk szépségét, már fiatalon oda kell figyelnünk a helyes testtartásra, arra, hogy egyenesen tartsuk gerincünket. Akiknek már tizenévesen nagy- vagy közepes méretűek a mellei, korán kezdjenek melltartót viselni. A terhesség és a szoptatás idején azoknak a nőknek is ajánlott, akiknek kicsik a kebleik. A napi rendszerességgel végzett mellizom-gyakorlatokkal hosszú évekig megőrizhetjük mellünk szépségét.

Nem kell órákat eltöltenünk az edzőteremben, elegendő a gyakorlatokra naponta négy-öt percet szánni. A feladatokhoz szükséges segédeszközök: karfa nélküli szék, egy polifoam vagy törülköző, egy könyv és két darab fél- vagy, erőnléttől függően, másfél kilós súlyzó, amit akár üdítős palackkal is helyettesíthetünk.

A tornagyakorlatokon kívül a módszeres spirálmasszírozás is sokat segít a mellek alakjának megőrzésében. Lefekvés előtt kenjük be testápolóval melleinket. Bal kezünkkel támasszuk alá a bal mellet, másik kezünkkel pedig a mellbimbó irányából ­ anélkül, hogy a bimbót érintenénk ­ kezdjük el spirálisan, a hónalj és a mellcsont irányába haladva masszírozni. Ugyanezt ismételjük meg a jobb mellel is. A masszázs eredményeként a bőr erei kitágulnak, megnő az ide áramló vér mennyisége, a szövetek több tápanyaghoz jutnak, a pórusok kinyílnak, megtisztulnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top