Életmód

Léböjt

Csak inni? Nem, nem fogsz éhen halni, hiszen a gyümölcs- és zöldséglevek, levesek is sok energiát tartalmaznak. És igazi nagytakarítást csinálnak, ahol csak kell. Le a plusz kilókkal, narancsbõrrel, depresszióval, fáradtsággal.





A módszer lényege, hogy meghatározott ideig csak folyékony táplálékokat fogyasszunk.

A fő cél pedig nem a fogyás, bár ez is egy kellemes mellékhatása, ha valaki erre vágyik. Legfontosabb előnye viszont az, hogy egészséges és energikus leszel tőle. Persze nem rögtön, hanem csak az első napok után. Ugyanis a méregtelenítés folyamata az elején nem túl kellemes. Ez az az időszak, amikor a szervezet átáll egy teljesen új emésztési és anyagcsere formára, ami nem egyszerű.

Utána azonban annál jobban érzed majd magad. Szinte euforikus érzést okoz azokban, akik eljutnak idáig, sőt, van, aki olyan energikus lett tőle, hogy a 10 nap után hazatérve hetekig takarított.





A módszer 10 napos kúrával körülbelül fél évre jó közérzetet, több energiát biztosít. Persze a kúra alatt előfordulhat, hogy lelassulunk kicsit, kevésbé tudunk koncentrálni, de korántsem annyira, mint egy spártai fogyókúránál.

A léböjt első hallásra talán unalmasnak is tűnhet, de ez egyáltalán nem így van, hiszen számtalan folyadékot fogyaszthatsz a gyümölcslevektől a levesekig. Legjobb persze, ha elvonulsz a világtól, és így hajtod végre a spártai programot, sokkal könnyebb lesz, mint ha végignézed, hogy családod milyen finomságokat fogyaszt melletted.

Ami pedig indokolja, hogy mi mégis a fogyókúrák között tálaljuk ezt a módszert, az, hogy fogyás is jár vele. De nem is akárhogyan. Akin valóban van felesleg 10 nap alatt 4-5 kilótól is megszabadulhat, akin pedig nincs, az szinte semmit nem veszít súlyából. Megéri, ugye?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top