Életmód

Min is segít a kineziológia?

Mi a teendő, ha megvan a probléma forrása?

Egy speciális technikával felkészítjük a pácienst arra, hogy tudatalattijából felengedje ezeket az emlékképeket. Ekkor izomteszteléssel beazonosítjuk az okokat kiváltó tényezőt és keletkezésének idejét. Megnézzük, hogy milyen érzelem van emögött és az úgynevezett „viselkedési barométer” széles palettáján bemérjük, hogy melyik az az érzelem, amit ő akkor az adott helyzetben érzett. Minden negatív érzelemnek megvan a pozitív párja, így a jelenben újra átélt emlékek egy oldási technikával átalakíthatók pozitívvá és lebonthatók azok az energiai gátak és tudati minták, melyek akadályozzák az életet.


Mindenkin segít ez a módszer?

A tudat működése a meghatározó mindenki életében. Attól, hogy valaki nem tudja, mi történik pontosan a kezelés során, de változtatni szeretne az életén és elfogadja a segítséget, akkor a módszer működik. Abban az esetben azonban, ha az egyén teljesen elutasító, ragaszkodik a problémáihoz, és nem tesz meg semmit annak érdekében, hogy változzon valami, akkor a kineziológus nem tud segíteni.


Helyettesítheti az orvost a kineziológus?

Fontos tudni, hogy a kineziológus sosem gyógyít, hanem kezünkbe adja az öngyógyítás kulcsát, és visszaállítja kiegynesúlyozott állapotunkat. Segítséget nyújt mindabban, ami nem visszafordíthatatlan testi vagy lelki károsodás, tehát az öngyógyító erők még beindíthatók. A már kialakult betegségekkel mindenképpen orvoshoz kell fordulni! A kineziológia az öngyógyító folyamatok beindításamellett, abban is tud segíteni, hogy a páciens rájöjjön, mitől alakult ki betegsége, és egy oki terápiát kap ahhoz, hogy a fizikai gyógyulás után se alakuljon ki ugyanaz, vagy egy hasonló típusú betegség. A valódi gyógyulás az igazsággal való szembesülés nélkül nem lehetséges, ezért érdemes az orvosi kezelések mellett a kineziológiával is megnézni, hogy „miről is szól” a betegség.


Hány kezelés szükséges a problémamegoldáshoz és mennyibe kerül?

Ez mindig esetenként változik. Attól függ, hogy milyen régi és milyen mély a probléma és legfőbbképpen az egyén változásra való képességétől. Előfordul, hogy egy alkalom is elegendő, de általában három kezelésre is szükség van. Időben körübelül egy óra hosszát tart. Az ára egyénfüggő, 5000-től 12000 forintig terjedhet.


Milyen problémákon segíhet a kineziológia?

Minden embernek vannak olyan területei és problémái, amit folyamatosan ismételget. Mindig ugyanazokat a köröket futja, de szenved tőle, vagy tudja, hogy másként kéne viselkedni. Lehetséges, hogy ismerjük, miből kéne kilépni, de ez egyedül nem megy, hiszen nem látjuk magunkat kívülről. Ezek a problémák lehetnek a – teljesség igénye nélkül – a stressz okozta feszültség, tanulási nehézségek (dyslexia, stb), félelmek, szorongások, kommunikációs és kapcsolatteremtési problémák. De ilyenek lehetnek a beilleszkedési-, pályaválasztási- és az önértékelési zavarok. Az allergia, a pánikbetegségek, ágybavizelési problémák, a felesleges kilók. Segíthet azoknak is, akik rendszeresen olyan partnert választanak, aki nem becsüli meg őket és azoknak is, akik minőségi változást szeretnének elérni életükben, harmóniát kívánnak maguk körül. Ha valaki „nem érzi jól magát a bőrében”, de nem tudja pontosan, hogy ennek mi lehet az oka, és változtatni szeretne, akkor is érdemes felkeresnie egy kineziológust.

Ez a módszer segítséget nyújthat mindazoknak, akik le szeretnék venni álarcukat és meg akarják valósítani álmaikat. Segítséget nyújt abban, hogy elengedjük régóta dédelgetett félelmeinket, gátlásainkat és hogy végre egy teljesebb, boldogabb életet élhessünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top