Életmód

A szexualitás az egymásra figyelés magasiskolája

– Mit tegyek, ha a feleségemnek még sohasem volt orgazmusa?




A hüvelyről írt cikkemben már kifejtettem azt a taburendszert, amely a szexualitást övezi. Amikor gyerekkorunkban helye lenne a testi önismeretnek, akkor többnyire ez szorongással, bűntudattal vagy sehogy sem történik meg. A legtöbb nő úgy jut el a felnőttkor küszöbére, hogy a neveltetés miatt tájékozatlan szexuális önismeretében. Emellett csodavárás van a legtöbb lányban, hiszen annyi mindent hallani a csúcsokról. Várjuk, hogy a fiú, aki sajnos a legtöbb esetben szintén nem jár élen a testi önismeretben, majd hozzásegít a katarzishoz. Persze a fiúk sem tanulják a biológia órákon, hogy hol vannak a lányok csodakiváltó pontjai. Tehát két lelkes, de a szexualitásban kezdő kerül össze, melynek gyakori következménye lehet a kudarc. A nők várják, hogy orgazmus-sorozatokat éljenek meg, a férfiak kérdőn néznek, hogy miért is nem!

A szexualitás az egymásra figyelés magasiskolája, aminek evolúciója van, és figyelmet kell szentelni rá. Lépésről lépésre haladhatunk csak benne. Megtanulhatjuk általa, hogy vannak dolgok, amiket akarhatunk, és vannak, amiket nem.

A szexuális feszültséget követő megnyugvás hullámzása akarattal nem valósítható meg. Viszont annál nagyobb magasságokban élhetjük meg, minél jobban sikerül a kontrollt veszítenünk. Szükséges lehet ennek előmozdítására a „jókislány” szerepkör átmeneti szüneteltetése. A bennünk élő „szemérmes” mást sem hall növekedése során, mint hogy viselkedjen, uralkodjon magán. Hát ez az, amit az összebújásnál feledni kell. Ehhez persze nagyfokú bizalom szükséges, hogy akkor se érezzem magam veszélyben, ha nem tudok magamról. Hogy azt érezze a nő, hogy fontos, szeretik, megfogalmazhatja vágyait, mert annak is örül a társa. A szeretetért küzdés során elmarad az elengedettség.

Fontos, hogy a nő felelősséget érezzen a saját szexuális életéért. Ne a társától várja, hogy oda juttassa, ahová még magát sem tudja! Elfogadással nézzük meg, hogy meddig tudunk eljutni a testi szerelemben, és meddig jutott a társunk.

Az örömeink, de a szorongásaink is hatnak egymásra. Gyakori, hogy a férfi problémája tünethordozóvá teszi a nőt. Pl. a korai magömléssel szenvedő férfi kedvese nehezen juttatható el a csúcsra. A megoldás megint mindkét félre hatni fog, melyben a nő segítségére lehet a férfinak.

A teljesítménycentrikusság is akadálya lehet a mélyről jövő szenvedély megélésének. A levélíró férfinak azt tanácsolom, hogy csak játékképpen szerelmeskedjenek, de úgy, hogy most nem a végére törekednek, hanem élvezik a benne létet. Ne a befejezés legyen a cél, hanem a játék, a kölcsönös örömszerzés. Figyeljék, tanulják egymást időtlenül. Meglepő tapasztalatokra, érzetekre tehetnek így szert.

Tekintse a férfi a női lelket, testet felfedezendő, bebarangolásra váró kincsestárnak. Pakolják ki a hálószobából az akarást, az elvárást, a bűntudatot, vádaskodást, engedjék be helyette az elengedettséget, a szenvedélyes kutakodást, az elfogadó figyelést. Engedjék magukba teljesen egymást. Ekkor megszűnik az ÉN állapot, és megszületik a MI összefonódottsága. Ismerjék meg egymás gondolkodását a szerelemről, az eddigi tapasztalásokról, a jelen megéléseiről, a fantáziákról. Figyeljék meg, hogy hol a szenvedélyességük határa. Alkossanak fogalmakat az apró örömszerző részek, érintések megnevezésére, őszinte visszajelzéssel támogassák a társuk szexuális önbizalmát.

A személyiség erotikus oldalának megismerése mellett azonban alapvető, hogy a szexualitásban működő szerveket is tréningezzük. Az intimtorna rendszeres végzése a rejtett területeket élővé, frissé, ruganyossá, feszessé teszi. Így nem csupán az öröm nyújtásában leszünk többek, hanem az orgazmuskészségünkben is. Az alapok elsajátítása után képesek a nők a G-mirigyük körüli szövetek művelésére, mely során megnő annak érzékenysége. Az elengedettséggel, testünk karbantartásával, ön- és társismerettel, befogadással a hüvelyben átélhető az orgazmus, ahonnan tovább is léphetünk, mert a szexualitásban folyamatosan fejlődhetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top