Életmód

Irány a konyha!

Jó reggelt! Indulhat a nap. Irány a konyha! Egy finom ropogós kifli, vagy egy gõzölgõ fekete, és máris készen állsz arra, hogy szembenézz a napi teendõiddel. Ezért fontos, hogy a konyhád barátságos, praktikus és mindig higiénikusan tiszta legyen.




Az egész napod meghatározza, hogy milyen hangulatban ébredsz.

Mindig ügyelj a higiéniára!

A legfontosabb szabály, hogy este, miután befejeztétek a vacsorát, mindig takaríts fel a család után. Piszkos tányér a mosogatóban, nemcsak kiábrándító látvány másnap reggel, de könnyen táptalajt nyújt a legkülönfélébb baktériumok számára.
A mosogatót, a szemetest is érdemes lefertőtleníteni éjszakára, a munkapultot letörölni, a mosogatószivacsot pedig hígított Domestosba áztatni.


Vigyázz, az élelmiszer sem mindig tiszta!

A boltokban kötelező betartani a higiénia alapszabályait, de mégis előfordul, hogy a tejeszacskó kilyukad, az üdítő kifolyik, vagy éppen egy tojás összetörik, és ragacsossá teszi a tároló dobozt. Ezért érdemes otthon mindig átnézni és alaposan megmosni mindent, ami mosható. A zöldséget, gyümölcsöt akkor is mosd meg, ha tudod, hogy utána meghámozod! A nem higiénikusan elkészített



élelmiszer, komoly megbetegedést, akár ételmérgezést is vonhat maga után.

Főzzünk a babának!

Még fokozottabb figyelmet és elővigyázatosságot igényel a konyhánk és a háztartásunk, amikor kicsi gyermekünk van. A babák immunrendszere még korántsem olyan erős, mint a felnőtteké. Azok az élelmiszerek, amiket a babának szánsz, legyenek még körültekintőbben válogatva. Csak friss élelmiszert adj a kicsiknek! Minden edényt, amit használsz alaposan, moss el, és ha lehet, főzd ki, mielőtt újabb adag élelmiszer kerül bele. Soha ne tárold, a megmaradt ételt szobahőmérsékleten! Próbáld minél előbb a hűtőbe tenni! A gyermeknek legyen saját tányérja, evőeszköze, amelyet mindig főzz ki!
A padlót mosd fel higított Domestosszal, hisz a kis lurkók előszeretettel csúsznak-másznak a padlón, amíg anyu az ebédet készíti.

Ez a néhány apró tipp nem elég?

Látogass el honlapunkra, ahol segítünk abban, hogy a környezeted tiszta és higiénikus legyen, minden pillanatban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top