Életmód

Licitek és aukciók a neten

Azt hiszed a licit nem más, mint valami televíziós vetélkedés egyik eleme? Vagy úgy gondolod, hogy ügyetlen vagy, általában peches, üzletet meg nem értesz? Ne hidd! Árverezz a neten!

Ha nem lenne jó, és ha nem hozna sikerélményt (no meg pénzt), akkor valószínűleg senki sem csinálná. De mivel egyre több internetes árverező portált találhatunk a hálózaton, ezért valószínűleg minden kétséget kizárhatunk! Árverezni jó!


A kezdet

Van az úgy, hogy ülsz a szekrényeddel szemben, és azt gondolod a feléhez semmi közöd. Kihíztad, kifogytad, stílust és évszakot váltottál, és egyáltalán. És olyan is van, amikor ülsz a könyvespolcodnál és rájössz, hogy kétszer van meg neked a kvantumelmélet és legalább egyszer a Baltás gyilkos visszatér és rájössz, hogy mindkét esetben több a mennyiség az optimálisnál. Ha tehát ügyes vagy, akkor azonnal leülsz a számítógép elé és rákeresel a netes árverezésre. A fölösleges cuccokból hozd ki a maximumot. Vagyis add el annyiért, amennyiért más megvenné, sőt, ha nagyon kapós a dolog, akár sokkal többért is eladhatod, mint első körben gondoltad volna.
Ha nem, akkor sincs baj, hiszen már jobban jártál, mintha csak nézted volna karba tett kézzel a sok felesleges holmit.






Aukció a neten

• A legismertebb nemzetközi portál az eBay »

• A mi tippünk: Teszvesz »

• Vatera Piactér »

• Még több aukció »
Aukciózz a neten!

Ezt az árverezősdit aukciózásnak hívják a netes körökben. Több oldal közül is válogathatsz, magyar nyelvűből is van már jónéhány. Első lépésként regisztrálnod kell az oldalon, majd a felhasználó neveddel és jelszavaddal belépned.
Ha nem akarsz eladni, akkor nézegethetsz is. Olyan ez, mintha egy bolhapiacon akadnál lépten nyomon kincsekre. Az oldalakon követheted azt, hogy melyik áru meddig aukciózik, mennyi a kikiáltási ára (ami alatt az eladója nem szeretné értékesíteni) és azt is láthatod ehhez képest mennyi az aktuális licit arra a termékre.
A legtöbb áru fotóval együtt kerül fel az oldalra. Ez jó az eladónak, mert könnyebben be tudja mutatni az áruját és jó a vevőnek, mert könnyebben dönt a licitről.


Licitálj, ahogy jól esik!


Ha úgy döntesz, hogy márpedig ez a termék neked kell, akkor bekapcsolódhatsz a licitálásba. Nem kell attól félned, hogy ettől a pillanattól fogva folyamatosan a gép mellett kell ülnöd, izzadó tenyérrel és remegő ujjakkal, ha az árut meg akarod nyerni. Az aukció oldalán a licitálás mezőbe add meg azt a maximális összeget, amennyit a termékre szánsz. Innentől már hátradőlhetsz, hiszen az általad megadott összegig a gép automatikusan licitál helyetted, akkor is, ha te mondjuk épp alszol. Persze lehetséges, hogy valaki ráígér az ajánlatodra, de ekkor erről e-mailben értesítést kapsz, így eldöntheted, hogy felveszed-e a kesztyűt és versenyben maradsz-e a termékért – ezért emeled a licited összegét -, vagy nem ér neked ennyit és tudomásul veszed, hogy erről most lecsúsztál. Néhány terméknél van licit nélküli vásárlási lehetőség, amikor az eladó leírja, hogy mi az az összeg, amiért azonnal a tiéd lehet az áru, ha nem bírod az izgalmakat, akkor a vásárlásnak ezt a módját javasoljuk.
Ha megnyertél egy aukciót, értesítést kapsz és megkapod az eladó adatait, hogy fel tudd vele venni a kapcsolatot és egyeztetni tudj vele, mikor és hogy juthatsz a megnyert áruhoz, illetve hogyan tudod kifizetni.



Árverezd a feleslegest!





Most már licitálásból, azaz költésből ötös vagy, lássuk hogyan indíthatsz aukciót, hogy némi pénz álljon a házhoz. A szekrényrendezéskor és a nagytakarításkor rengeteg olyan holmi kerül elő, amit sosem használsz, nincs rá szükséged, csak porosodik, foglalja a helyet, viszont lehet, hogy más pont azt a valamit keresi, és még fizetni is hajlandó lenne érte! Csinálj néhány jó digitális képet ezekről a cuccokról, aztán irány a TeszVesz! Az Eladás fülre kattintva nagyon egyszerűen tudsz aukciót indítani, csak az útmutatót kell követned. Az aukciók indítását időzíteni is tudod, így nem kell gép előtt ücsörögnöd. Az aktuális aukcióidat pedig könnyen figyelemmel tudod kísérni, hiszen az elindulásáról, a licitekről, a vevők kérdéseiről, a végéről, az értékelésekről mind-mind értesítést kapsz e-mailben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top