Életmód

Az új szépségideál

A legfontosabb kérdés, hogy van-e szükségünk ideálokra? A tapasztalatok azt mutatják, hogy van. Az embereknek szükségük van mintákra, amelyeket követhetnek, amelyek formálják az ízlésüket.





Ami viszont nem mindegy, hogy milyenek ezek a minták?
A Dove azért indította el a kampányát a valódi szépségről, mert hiszi, hogy a valódi szépség formától, mérettől és kortól független. A www.kampanyavalodiszepsegert.hu  internetes oldalunkon útjára indult egy fórum, ahol végre a nők elmondhatják a véleményüket, vitatkozhatnak, beszélgethetnek. Őszintén lehet véleményt cserélni a szépségről, az önbizalomról, a nőiességről.

Nők százai fogadták bizalmukba kezdeményezésünket. A fórum a bizonyíték arra, hogy a 21. századnak szüksége van új szépségideálokra. Olyan nőkre akik természetesek, ápoltak és szépek, akár 50 kg felett, vagy 40 év után is. Kellenek a minták, amelyek a valódi nőknek, a valódi nőkről szólnak. A problémákat és az akadályokat pedig együtt győzhetik le, felvállalva önmagukat mások és saját maguk előtt is. Íme egy példa:





“Kicsit zavarban vagyok, hogy erről kell írnom, de ez az oldal és a nők akik megszólaltak rajta, arra ösztönöztek, hogy én is megnyíljak. Nagyon belefáradtam abba, hogy mindenütt csak karcsú modelleket látok, akik megmondják, hogy mit egyek, mit tegyek, mit hogyan, meg minden. Elértem életemnek abba a szakaszába, amikor hajlandó vagyok elfogadni magamat, azt ahol tartok, ahogy kinézek, a súlyomat, mindent. Nem vagyok egy karcsú alkat, mégis szépnek érzem magam, kívül-belül. A probléma csak az, hogy ugyan én szépnek érzem magam, de aztán megnézek egy ilyen magazint vagy plakátot tele karcsú és gyönyörű modellekkel, és mindjárt nem érzem magam olyan szépnek. Hogyan tudnék ezen változtatni?”
KimBP





Hello KimBP! Én is ugyanígy éreztem. De aztán kitaláltam, hogyan tehetném túl magam ezen, akkor is, ha ez egy kicsit elcsépelt. Azért talán megpróbálod… Mindenesetre én jógázni kezdtem. Kb. egy éve, és nagyon tetszett. Az egyik dolog, amire az oktatóm megtanított, az az volt, hogyan használjam a mantrát. Van ugye a szó, aminek az első felét akkor mondod ki, amikor beszívod a levegőt, a másik felét pedig amikor kifújod. És ezt ismételgeted. Nagyon megnyugtat. Egyik nap ahogy mentem haza jóga után, megláttam egy posztert rajta egy gyönyörű szőke színésznővel, amitől a jógán összegyűjtött belső békém egy pillantás alatt szertefoszlott, és nagyon rosszul éreztem magam. Aztán eszembe jutott a mantra. Mindjárt ott rögtön kitaláltam egyet, hogy felvidítsam magam. Én én



vagyok. Szép vagyok. Én én vagyok. Szép vagyok. Remekül lettem tőle!!! Nem szabad hagynod, hogy a társadalmi normák lehangoljanak. Biztos vagyok benne, hogy gyönyörű vagy, nem számít, ki mit mond, mert te Te vagy!”
Monababy



Jó úton haladunk, hogy a korlátokat ledöntve megváltoztassuk a nőideált a természettesség és a valódi szépség irányába.




Tarts velünk ! »








Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top