Életmód

Tavaszi regenerálódás

Az idén is olyan hosszúnak tûnik a tél. Igen tudom, hogy novembertõl februárig hideg, nyirkos idõre kell számítani, de a szervezetem már jelzi: elég volt! Másra van szüksége! Elérkezett az idõ a tavaszi regenerálódásra.




Biztosan te is érzed, hogy a savanyúság helyett, már a friss paradicsomon, paprikán akad meg a szemed. Vagy azt, hogy egyre inkább kívánod a frissebb, könnyebb zöldségekkel elkészített ebédet, a töltött káposzta helyett.

A szervezetünk számára elérkezett a „feltöltődés” ideje. Minden alkalmat meg kell ragadnunk, hogy vitaminnal, ásványi anyaggal és rosttal pótoljuk a tél folyamán kevés vitaminnal ellátott szervezetünket. Elsősorban zöldségre, gyümölcsre, zöldfűszerekre koncentráljunk. Ezek fokozottabb bevitele, nagyban segíti a szervezetünk regenerálódását.

A magyar étkezések egyik fő alkotórésze a leves. Fontos, hogy itt is figyeljünk a tápanyagokra. Mivel a hagyományos és a modern konyhaművészetben is jelentős szerepet kapnak a leveskockák, a Knorr figyelembe véve az igényeket, megújította a leveskockáit. Mostantól még több zöldséget és zöldfűszert tartalmaznak, hogy minél inkább hozzájáruljanak a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.






Megújult a tyúkhúsleves-, a petrezselymes tyúkhúsleves -, a csirkehúsleves kocka, és természetesen a zöldségleves kocka is. Több répát és petrezselymet tartalmaznak, hogy mindenből a legjobbat nyújthasd a szervezetednek.

Miért is jó a petrezselyem?
Magas az A-, C-, E-vitamin, valamint a vas és kalcium tartalma. Ezek viszont nélkülönözhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez.


És a répa?
Ezt már szinte mindannyian tudjuk! Hihetetlenül magas a béta-karotin tartalma, az A-, B-, C-vitamin tartalma, nem beszélve arról, hogy komoly kálium, kálcium és vas forrás. Antioxidáns hatása sem elhanyagolható.











 


 


 


 


 



Azt hiszem már nem is kell nagyobb meggyőzés, hogy a következő főzésnél kipróbáld az új Knorr leveskockákat.






Látogass el honlapunkra! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top