Életmód

Vigyázz a nagy Õ szívére!

Ugye Te is szeretnéd, ha a párod egész életében egészséges lenne, hogy sokáig örülhessetek egymásnak? Mi eláruljuk, mit kell tenned ezért! Olvasd el a cikket, majd töltsd ki a koleszterin rizikótesztet!




A férfiak erősek, magabiztosak de valljuk be, amikor orvoshoz kellene menniük, inukba száll a bátorság. Még akkor sem keresik fel a rendelőt, amikor betegek, hát még akkor, amikor csak egy egyszerű szűrésről lenne szó. Pedig a szűrővizsgálatok – mint például a koleszterintszint-mérés – elmulasztása hosszú távon komoly veszélyeket rejthet.

A koleszterin majdnem minden állati eredetű élelmiszerben megtalálható. A májunk is eleget termel ahhoz, hogy fedezze a test szükségleteit. Ha túlzott mennyiségben van jelen, akkor a felesleg lerakódik az érfalban, mely idővel érszűkülethez vezet. A magas koleszterinszint ezért a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának egyik fő rizikófaktora.

2004-ben több mint 30 ezer férfi halt meg ebben a betegségcsoportban, a halálozás az aktív életkorban, a 40-50 évesek között volt a legmagasabb.
A magas koleszterinszintet nem lehet észrevenni, mert nincsenek tünetei, ezért nagyon fontos, hogy a párod a háziorvosotok által javasolt rendszereséggel ellenőriztesse a koleszterinszintjét.

Ha 5 mmol/l felett van a koleszterinszintje, ne nyugodj bele! Vedd rá a rendszeres mozgásra, csempéssz az értendjébe minél több zöldéget és gyümölcsöt, valamint teljes kiőrlésű gabonaféléket a hófehér kenyér helyett. Alacsony zsírtartamú húsokból főzz , és rendszeresen készíts halból készült ételeket is. Az állati eredetű zsiradékok helyett telítetlen zsírsavakban gazdag növényi olajokkal főzd meg a kedvenc fogásait, és növényi szterinnel dúsított Flora pro.activ margarinnal megkent szendvicsekkel kedveskedj neki. A növényi szterinek rendszeres fogyasztása ugyanis csökkenti a koleszterinszintet, így aki naponta fogyasztja ezt a margarint, annak bizonyítottan csökken a koleszterinszintje.







Ha észben tartod mindezeket, párod szívének nem lesz más dolga, mint érted dobogni.

További tippeket és információkat találsz a

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top