Életmód

Ártalmatlan vagy veszélyes?

A legtöbb ember talán nincs is tisztában azzal, hogy földünknek szinte minden egyes pontján, minden négyzetcentiméterén élnek mikroorganizmusok.




Valójában gombák, vírusok és baktériumok tengerében élünk. Persze nem kell megijednünk, hiszen ezeknek a mikroorganizmusoknak a nagy része nemhogy ártalmatlan, de még akár hasznos is lehet az emberek számára. A szervezetünkben is jelen vannak, és aktívan részt vesznek például az emésztés elősegítésében. Sőt léteznek olyan baktériumok is, amelyeket célszerű elfogyasztanunk, hogy a szervezetünk egészséges működését fenntarthassuk. Ilyen baktériumok a probiotikumok, amelyek manapság több joghurt, vagy más tejtermékek egyik alapanyagául szolgálnak.

Azért persze nem kell az egekig magasztalni a mikroorganizmusokat, mert vannak belőlük olyanok is, amelyek komoly betegségeket válthatnak ki az emberi szervezetben. Az, hogy ezekkel milyen szinten tudunk megbirkózni, nagyban függ az immunrendszerünktől és a környezetünktől. Egy tiszta, rendszeresen fertőtlenített környezetben sokkal kisebb az esélye annak, valamilyen vírusos vagy bakteriális fertőzést elkapjunk.






Tudnunk kell, hogy a baktériumok nagyon szívósak, és nagyon jól alkalmazkodnak. Ezért fontos, hogy megszüntessünk minden táplálékforrást a baktériumok számára. A baktériumok olyan helyeken is megélnek, amire valószínű soha nem gondolnánk, hiszen szabad szemmel nem láthatóak. Annyira picik, hogy egy mikroszkópban 1000-szeres nagyításnál is alig kivehető a körvonaluk.






A legjobb, amit tehetünk ellenük, hogy a időről időre fertőtlenítjük és folyamatosan tisztán tartjuk a legveszélyesebb helyeket. A fürdőszoba, a konyha, a WC azok a helyek, amelyek állandó és fokozott figyelmet igényelnek, és ezt a legtöbb felnőtt tudja is. Azt viszont már a gyerekek is tudják, hogy  rendszeres kézmosással is sokat tehetnek az egészségükért.










A Domestos 111 tippfüzete rámutat még számos lehetőségre, amellyel harcba szállhatunk a veszélyes kórokozókkal szemben. Érdemes elolvasni, és a mindennapokban használni ezeket az ötleteket.

Jó tudni, hogy most egy újabb taggal bővült a Domestos család, és a Red Power igazán riadókészültségben tartja a baktériumokat!



Olvass el néhány tippet! »

Ismerd meg a Red Powert! »

Nézd meg a honlapunkat! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top