Életmód

Városi legendák nyomában

Mik azok a nigériai levelek? Afrodiziákum-e a kóla és az aszpirin? Hány szavuk van az eszkimóknak a hóra? Tényleg kódolva volt a Titanic katasztrófája? Totónyertesek és a dán király. Számtalan legenda, ami nem a régmúltban keletkezett...





Hihetetlen, pedig a legendák, a mesék, a pletykák nemcsak a középkorban születtek. Manapság számtalan új, és újabb történetet vesz szájára a világ. Vagyishogy nem… Vesz billentyűjére a világháló, repít szanaszét a mobiltelefonok sms-áradata, szórják a tévék és a rádiók. Legendák nemcsak a lovagok korában születtek, legendák minden percben élednek. Sőt!

Kezdő blogolók (vagyis internetes naplót vezetők) hamar rátalálnak az egyik legnagyobb hazai blogközösségben “lakó” városi legendákkal foglalkozó blogra. Az urbanlegends-et író csapat most az elmúlt évek legizgalmasabb, leghihetetlenebb, legérdekesebb meséit, tévhiteit, legendáit gyűjtötte össze könyvben. Érdekesen, színesen számolnak be elmúlt évtizedeink legnagyobb médiaátveréseiről, szólnak a legnagyobb emailes pénzgyűjtéses csalásokról, elemzik a szeptember 11-e körüli legendákat és tévhiteket. A kötetbe beleférnek a XX. század nagy legendáiból a Titanic-kal és Hitlerrel kapcsolatos történetek is.

Legenda-e vajon, hogy Nagy Feró csirkét darált egy koncertjén? Nemrég történt, mégis szájról-szájra adja a közbeszéd. A gabonakörökről mindenki úgy tudja, hogy tud róluk, na mi a helyzet ezzel? És a Lánchíd oroszlánjainak nyelve? Többet nem mondhatunk, a könyvből minden, sőt még ennél is több kiderül.





• A könyvről itt  többet megtudhatsz » 
Marinov Iván, Dezső András és Pál Attila könyve rendkívül szórakoztatóan, finom humorral, korrekt információkkal igyekszik leplet rántani mindennapi naívságainkról.

• Marinov Iván – Dezső András – Pál Attila: Legendavadászok  – Szóbeszédek, tévhitek, átverések nyomában              HVG Kiadó 2006.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top