Életmód

Tanácsok a kifutóról

Elbûvölve nézed a divatbemutatókon és a magazinok címlapján szereplõ modelleket? Vajon mi lehet sugárzó szépségük titka? Epres Pannitól most megtudhatod!

A Wellness Magazin címlaplánya, Epres Panni, hazánk egyik legnépszerűbb modellje elárulta, milyen trükköket használ a mindennapokban.


Étrenddel és mozgással a narancsbőr ellen

„A rendszeres mozgás és a tudatos táplálkozás nélkülözhetetlen, ha fel akarod venni a harcot a narancsbőr ellen. A csodakrémekkel ezek nélkül csak ideiglenes hatás érhető el. Ha szép sima bőrt szeretnél, kerüljenek tiltólistára a finomított lisztet és cukrot, mesterséges színezékeket, aromákat, adalékanyagokat tartalmazó élelmiszerek, a sós, zsíros nassolnivalók és a kávé is.”
Wellness-tipp: Kerüld a disznó- és marhahúst, egyél sok gyümölcsöt és zöldséget. Ha vizet halmoz fel a szervezeted, és ez a bőrödön is meglátszik, az izzasztó futás mellett igyál vízhajtó és méregtelenítő teakeveréket. Könnyedén összeállíthatod egy-egy teáskanál csalán, zsurló, nyírfakéreg, kökény és gyermekláncfű keverékéből. A teát étkezések előtt, langyosan fogyaszd egy kis citrommal ízesítve.


A szép haj titka: a rendszeres vágás

„Mivel divatbemutatók és fotózások előtt rendszerint beszárítják, besütik a hajam, különösen ügyelek arra, hogy a hétköznapokon megfelelően ápoljam és a lehető legkevésbé terheljem. Rendszeresen járok a fodrászomhoz, aki mindig felfrissíti a töredezett hajvégeket és a hétköznapi, normál samponom mellett egy professzionális, akár sminklemosónak is használható könnyű hajbalzsamot használok.”
Wellness-tipp: A hajat leginkább a festés károsítja ezért jobb, ha csak a hajtövet festeted, a hajvégek színét pedig csak színezővel frissíted fel. A nyári időszakban felejts el a hajszárítót, hagyd, hogy hajad fellélegezzen egy kicsit.


Ápold a bőröd természetesen!

„Ügyelek arra, hogy csak természetes anyagokat tartalmazó krémmel hidratáljam arcbőrömet. A Tahiti szigetén termő noni gyümölcsből készült termékeket használok reggel és este. Igyekszem elkerülni minden olyan dolgot, ami öregíti és károsítja a bőrt: nem dohányzom, nem járok szoláriumba és csak nagyon ritkán eszem édességet.
Wellness-tipp: A rendszeres hidratálás mellett fontos, hogy bőrünk néha fellélegezzen. Ezért minden héten ajánlatos arcradírral megtisztítani az elhalt hámsejtektől. Radírozás után azonban ne használj arckrémet, mert attól mitesszerek alakulhatnak ki.


Hogyan választ Epres Panni tusfürdőt, és öltözködésében hogyan próbál egyszerű, de mégis nőies és kifinomult maradni, illetve mik azok a praktikák, amikkel próbálja a napi stresszt feloldani? Kiderül a Wellness Magazin júniusi számából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top