Életmód

A “biztos védelem” története

A nõi test egészséges mûködéséhez hozzátartozik a havonta ismétlõdõ menstruációs vérzés. Ezeken a napokon a nõknek szükségük a védelemre. Nagyon fontos ilyenkor a tökéletes higiénia és a biztonság.

Az 1950-es években német országban forradalmasították a nehéz napok védelmét. Ekkor dobták piacra az első, testen belül elhelyezett menstruációs higiéniai eszköz. Hihetetlenül nagy segítséget kaptak vele a nők, hiszen sokkal szabadabb mozgást eredményezett, és sokkal nagyobb komfortérzetet biztosított, mint az addig használt külső eszközök. Az o.b.®  normál tampon sikere magával hozta az első újítást is, és két évvel később, már a super méret is a nők rendelkezésére állt. A folyamatos fejlődés és az igények figyelembevételével a hatvanas években már 3 különböző méretben lett kapható, és így megismerhették a nők a super plus változatot is.

A hetvenes évkig ez az eszköz viszont csak a felnőtt nők igényeit elégítette ki, így ideje volt egy újabb innovációnak. A fiatal lányok és nők számára elkészült az o.b.® mini méretű tampon. Azok a nők akik nehezen boldogultak a felhelyezéssel, a nyolvanas évektől fellélegezhettek, mert az új aplikátoros változattal nekik nyújtottak segítséget.

Szinte hihetetlen, hogy már ekkora utat járt be a termék, mire 1991-ben eljutott a magyar piacra, ekkor még a hagyományos 4 bordás szerkezettel.
Mi magyar nők azon szerencsések közzé tartozunk, akik ezután szinte napról napra követhették, a 90-es évek újabbnál újabb fejlesztéseit, és a védelem tökéletesedését. Az új 8 bordás szerkezet megjelenését, amely az egyenletesebb körkörös tágulást szolgálja.
Az ezután bevezetett az új szálszerkezetet, amelynek köszönhetően az o.b.® tamponok még nagyobb védelmet nyújtanak az erősebb napokon, és az első, kifejezetten a gyengébb napokra kifejlesztett tampon, az o.b.® comfort megjelenését.
Napjainkban pedig az o.b.® már különböző nedvszívóképességű tamponokat kínál, amelyek megfelelnek az igényeidnek a menstruáció bármely napján:

Az o.b.® normal, super és super plus megbízható védelemet nyújt, az o.b.® csavart bordázat technológiájával, amikor a leginkább szükség van rá.

Az o.b.® ProComfort™ mini, light flow, normal és super család pedig a legkényelmesebb o.b.® védelmet adja, amely egyesíti a biztonságot nyújtó o.b.® csavart bordázat technológiát és a minden eddiginél könnyebb felhelyezést és eltávolítást segítő SilkTouch™ szálfátyol borítást.

Az o.b® folyamatos fejlesztései azért vannak, hogy nekünk nőknek könnyebbé tegyék a nehéz napokat.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top