Életmód

Hogy minden nap egyforma legyen…

Minden egészséges nõi test a serdülõkortól kezdve rendszeresen, minden hónapban megérlel egy petét. Ez a pete az ovuláció során kijut a petevezetékbe és lassan elindul a nõ méhe felé, arra várva, hogy megtermékenyüljön.

Ha ez megtörténik, akkor elindul a terhesség gyönyörű kilenc hónapja, ha viszont a pete nem kerül kapcsolatba a hím ivarsejttel akkor elpusztul és vérzés formájában távozik a testünkből.

Ez a néhány nap, ami alatt kitisztul a szervezetünk, úgy épült be a köztudatba, hogy azok a bizonyos nehéz napok. De vajon miért is tartják nehéz napoknak? Minden bizonnyal azért, mert a kellemetlen, gyakran fájdalmas tüneteket produkál, illetve azért, mert ezeken napokon kénytelenek vagyunk kompromisszumokat kötni. El kell fogadnunk, hogy ilyenkor nem élhetjük a megszokott életünket.

Vagy mégis?

Az ókorban még erre nem volt lehetőség. A nők papirusz- vagy gyapothenger összetekerésével próbálták megkönnyíteni a nehéz napokat. Később a mindenféle külső eszközökkel próbálkoztak, amíg végül az 1950-es években, Németországan megszületett az első testen belül elhelyezett menstruációs higiéniai eszköz, forradalmasítva ezzel a női intim higiéniát, és megteremtve azt a szabadságot, amivel a nők, végre ezeken a napokon is teljes életet éltek. Ez az új eszköz a tampon volt. Hihetetlen sikerét annak köszönhette, hogy a nőknek egy olyan alternatívát kínált, amire addig nem volt példa. Nemcsak nagyobb konfortérzetet biztosított, hanem lehetőséget adott arra, hogy azok a “bizonyos napok” minél kevésbé térjenek el a többitől. A sportolás, a napozás, sőt még az úszás is felkerülhetett a naptárba, a hónap bármelyik napján. A nők, végre újra nőnek érezhették magukat.

A hatvanas évekre viszont új igények is jelentkeztek. Előtérbe került a női test eltérő felépítése és működése. Ez hívta életre az o.b.® normál tampon után piacra került két új méretet, az o.b.® supert és a super plust. Ezzel az o.b.® felvállalta, hogy megpróbálja kielégíteni minden nő igényét. Elkészítette tehát, az első tampont fiatal lányok számára is (o.b.® mini).

Innen már szinte napról napra követhető a higiénikus védelem rohamos fejlődése.

• Az új 8 bordás szerkezet megjelenése, amely az egyenletesebb körkörös tágulást szolgálja.
• Az ezután bevezetett az új szálszerkezet, amelynek köszönhetően az o.b.® tamponok még nagyobb védelmet nyújtanak az erősebb napokon,
•  és az első, kifejezetten a gyengébb napokra kifejlesztett tampon, az o.b.® comfort megjelenése.

Napjainkban pedig az o.b.® már különböző nedvszívóképességű tamponokat kínál, amelyek megfelelnek az igényeidnek a menstruáció bármely napján:

Az o.b.® normal, super és super plus megbízható védelemet nyújt, az o.b.® csavart bordázat technológiájával, amikor a leginkább szükség van rá.

Az o.b.® ProComfort™ mini, light flow, normal és super család pedig a legkényelmesebb o.b.® védelmet adja, amely egyesíti a biztonságot nyújtó o.b.® csavart bordázat technológiát és a minden eddiginél könnyebb felhelyezést és eltávolítást segítő SilkTouch™ szálfátyol borítást.

Az o.b® folyamatos fejlesztései azért vannak, hogy nekünk nőknek könnyebbé tegyék a nehéz napokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top