Életmód

“Öblíts” a fogkeféddel!

Amikor a szájápolásról beszélünk a legtöbb ember számára a napi, minimum háromszori fogmosás és a rendszeresen látogatott fogorvos jut eszébe. Pedig a száj higiéniájához ez nem biztos, hogy elég.





Nézzük át, hogy milyen lehetőségek vannak még, hogy megőrizzük fogaink épségét és az üde leheletünket.



Fogselyem:

Eredetileg a középkor embere jött rá arra, hogy a fogközöket alaposan meg kell tisztatani az ottmaradt ételmaradékoktól. Ennek nem csupán esztétikai funkciója van (bár az sem elhanyagolható), hanem egészségügyi okai is. A fogak közzé beszorult ételmaradék elrothad, és fogszuvasodáshoz vezet. A régi időkben csontból készült fogvájóval próbálták megtisztítani ezt a nehezen elérhető területet, később pedig cérnával. Ma már nem kell ilyen drasztikus eszközöket használnunk. Kiváló minőségű fogselymek kaphatóak, amelyek kíméletesen, de hatékonyan tisztítják meg a fogközöket. Azoknak, akik még különlegesebbre vágynak, már a kellemes mentolos ízesítésű fogselyem is elérhető.

A még alaposabb tisztításhoz pedig kapható egy kis nyél, amire cserélhető kis keféket illeszthetünk, és ez az eszköz még a fogkőképződést is lassítja.








Szájvíz:

Tévhit, hogy a szájvíz a fogmosást helyettesíti. Sőt az is tévhit, hogy garatöblögetésre szolgál.

Tény viszont, hogy többféle szájvíz kapható a piacon. Vannak olyan szájvizek, amelyeknek egészségügyi funkciójuk van, és van, amely kifejezetten „csak” a leheletet frissíti, sőt ma már léteznek olyan kombinált szájvizek is amelyek megpróbálják ötvözni a hatásokat.

A Signal kidolgozott egy még komplexebb szájápolási terméket, szájvíz és fogkrém egyben, amelyet X-fresh-nek nevezett el.








A belső kék/zöld gél szájvízzel az antibakteriális hatásért, az átlátszó külső zselé pedig a hatékony fogszuvasodás elleni védelemért felel. Az eredmény pedig – antibakteriális hatás extra frissességgel dúsítva.

Mossunk fogat! »


Ismerd meg az új terméket! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top