Fél óra két lábon

nlc | 2007. Április 11.
Napjaid nagy részét az íróasztalhoz kötve töltöd? Egész nap rohansz, de mégsem mozogsz semmit? Tudod, hogy fontos a mozgás, de nem érzel magadban annyi erõt, hogy még elmenj a konditerembe vagy egy mozgásórára?




Nem hibáztatunk, mert van jobb megoldás.

Ugyanis egyre több szakember szerint nem feltétlenül a fitnesztermeken keresztül vezet az út az egészséghez. Sokkal célszerűbbnek tartják a sétát.
A séta legyen legalább 30 perces, lendületes ütemű (5-6 km/h), de nem túl megerőltető, heti 5-6 alkalommal. Jótékony hatását valószínűleg nem fogja rögtön érezni, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszeres séta hosszú távon nagyon jó hatással van a szervezetre, segít megelőzni az agyvérzést, a cukorbetegség, a csontritkulás kialakulását, valamint csökkenti az arthritis és a magasvérnyomás-betegség, sőt a depresszió tüneteit is. A felmérések a rendszeresen sétálók esetében a krónikus megbetegedések 30-40%-os csökkenését mutatták ki.

A séta ideális egészségünk karbantartására: teljes mértékben fizikai tevékenység, amely minimálisan terheli az izületeket, ennél fogva biztonságos is. Egy megfelelő hosszúságú séta egészségi szempontból felérhet egy jogginggal vagy egy aerobic-órával is.







A sétát még viszonylag könnyen beiktathatjuk napirendünkbe: adott esetben gyalog mehetünk, jöhetünk el munkahelyünkről, vagy munka után hazaérve tegyünk egy sétát lakóhelyünk környékén. – Ez egyben nagy lehetőség környezetünk jobb megismerésére is. Egy partnerrel adott esetben még változatosabbá válhat a mindennapos kirándulás.
Mindezektől függetlenül is jót tesz: egy nehéz nap után, agyilag teljesen elzsibbadva felállsz az íróasztaltól, majd egy kiadós séta keretében kiszellőzteted a fejedet, és sokkal frissebben láthatsz neki esti programodnak, legyen az egy randi, buli, vagy egy jó hangulatú családi vacsora.

Természetesen a rendszeres mozgás megkívánja a fokozott folyadékbevitelt is: a SIÓ Könnyű és Zamatos gyümölcslevek optimális társnak bizonyulnak, mivel nem csak folyadékként fontosak, hanem könnyed energiaforrást biztosítanak számunkra, ezzel is hozzájárulva egészségünk megőrzéséhez.
Exit mobile version