nlc.hu
Életmód
Könnyûnek lenni jó!

Könnyûnek lenni jó!

Könnyû azt mondani... Mormogja most minden bizonnyal sok-sok nõtársam. Dunát lehet rekeszteni a sok csodadiétával, csodaszerrel, amik mind örök szépséget, karcsúságot, fiatalságot ígérnek.




És valljuk be őszintén, melyikünk nem dőlt be ezeknek legalább egyszer?

Aztán próbáltuk elhitetni magunkkal, hogy igenis finom a káposztaleves! A barna iszapként lötyögő fogyókúrás trutyi igenis majdnem olyan jó, mint a csokipuding! Igen, nekem elég naponta három szál fehérrépa! Szeretem a fehérrépát… Szeretem a fehérrépát… Motyogjuk, majd dacosan feltépjük a hűtő ajtaját, és kenünk egy jó vastag szelet vajas kenyeret. Dupla sonkával.

Hát ez van. Nem tudjuk megtagadni magunkat: az ember hedonista. Szeretjük a jó dolgokat, szeretjük az élvezetet, az örömet, a finom dolgokat. Akármilyen jó is könnyűnek lenni, azért egy sonkás szendvics még jobb. Így vívódunk önmagunkkal, nap mint nap választásra kényszerítve magunkat a „helyes“ és a „kívánatos“ között. Pedig a két dolog nem áll távol egymástól, csak meg kell találni a megoldást. Ma már választhatunk olyan ételeket, italokat, amik egyszerre elégítik ki örök karcsúságmániánkat és ínyenc hajlamainkat. Felejtsük el a sanyargató kúrákat, a jojó effektust, a bűntudatot – inkább fordítsunk nagyobb figyelmet a mindennapi táplálkozásra. Kezeljük rugalmasan a dolgokat: nyugodtan megengedhetjük magunknak akár a sonkás szendvicset is – ha egy másik étkezésből lecsippentünk. Találjuk meg, mi a jó nekünk! Ne csak a mérleg, de mi magunk is legyünk kiegyensúlyozottak.






Vagy ha ránk törne a gátlástalan nassolási vágy, és ha már nagyon kínoz minket az egy tábla tejcsoki utáni sóvárgás, számoljunk el háromig, majd igyunk inkább egy pohár alacsony kalóriatartalmú gyümölcslevet. A SIÓ Könnyű és Zamatos gyümölcslé édes íze segít kárpótolni minket az édességért, ráadásul hozzájárul a napi gyümölcsfogyasztásunkhoz, sőt a folyadékháztartásunkat is karbantartjuk.

Ugye már nem is olyan nehéz igazán könnyűnek lenni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top