Életmód

Nanu, nanu!

Mit szeretsz jobban, beszélgetni vagy gépelni? Érdemes letöltened egy internetes telefonprogramot, hiszen az ingyenes szolgáltatásokat használva nagyon könnyen tarthatod a kapcsolatot rokonaiddal és barátaiddal.

Nem csoda, hogy átalakulnak az internetezési szokásaid, a hagyományos tevékenységek – e-mailezés, böngészés, informálódás,




Az NRC és a TNS 2007 első félévére vonatkozó kutatásából kiderült, hogy az internetezők közel fele szokta alkalmanként felhívni ismerőseit a világhálón keresztül, 25 százalékuk ezt rendszeresen teszi. Egy másik felmérés szerint az MSN videohívás-szolgáltatásán keresztül egyetlen hónap alatt 1,1 milliárd percnyi beszélgetést folytattak. Ez összesen több mint 2000 évnyi folyamatos beszélgetés csupán 31 nap alatt!





online magazinok olvasása – mellett egyre bátrabban és célirányosabban fedezheted fel magadnak a világháló egyéb hasznos vagy szórakoztató funkcióit. A chatet és a hagyományos, sőt a mobiltelefonálást is egyre inkább felváltja az online telefonálás, hiszen gyors, biztos az azonnali reagálás, és a legelőnyösebb tulajdonsága: ingyenes.


• A párhuzamosan telefonáló

Ha ehhez a csoporthoz tartozol, keményen dolgozó, karrierista típus vagy. Mindig időben ki tudod fizetni a számláidat, betartod a határidőket, és a családodon kívül még egy kis testedzésre is marad időd. Mindeközben még csak meg sem erőlteted magad. Szereted, ha egyik füleden állandóan ott függ a mobiltelefonokhoz is használható vezeték nélküli fülhallgató, mert pontosan azt a rugalmasságot és kényelmet biztosítja a számodra, amire egy ilyen személyiségű embernek szüksége van. Sőt, te vagy az, akinek szabadságigénye és energikussága semmiben nincs gátolva, mert még otthon, a ház körüli teendők közben is kedvedre mászkálhatsz, mialatt internetes telefonbeszélgetést folytatsz szeretteiddel. Ez a diszkrét fülhallgató mindkét kezed szabadon hagyja.








• Az önkifejező telefonáló

Mozgékonyan és természetesen fejezed ki magad, szereted, ha beszéd közben látnak is, nem csak hallanak. Akár munka közben, akár otthon kommunikálsz, gyakran használod a kezed és arcjátékod gondolataid pontosabb kifejezésre juttatásához. A videohívások lehetővé teszik számodra, hogy vizuálisan is kommunikatív maradj. Érdemes beszerezned egy lézeres webkamerát, amely a korábbi modelleknél kétszer jobb minőségű, kristálytiszta képeket közvetít. Segítségével látványosan, de egyszerűen és hatékonyan továbbíthatod üzeneteidet, miközben te magad is jól láthatod beszélgetőpartneredet.




• A sikkes telefonáló

Az a fajta ember vagy, aki a barátai és kollégái között is mindig kifogástalan megjelenéséről és az élet apró szépségei iránti rajongásáról ismert. Épp ezért előfordulhat, hogy eleganciád fenntartásához azonban néha spórolnod kell. Nem is kell megmagyarázni, miért érdemes az ingyenes internettelefonos programok közül válogatnod. Ugye? Örökre megszabadít a drága telefonhívásoktól, és lehetővé teszi, hogy egyszerre akár több ismerősöddel is kapcsolatban maradj. Egy olyan desktopra (kombinált billentyűzetre) van szükséged, amely az egér, a kihangosító és a fejhallgató is egyben minden fontos funkcióhoz biztosít egy gombot: a Skype elindításához, hívások kezdeményezéséhez és fogadásához vagy éppen a felhasználó elérhetőségének átállításához. A Skype segítségével megtakarított forintokat így fontosabb dolgokra, például az utazásra vagy az öltözködésre fordíthatod.







• A csoporthívó


Igazi társasági ember vagy, aki a noteszában egész telefonkönyvnyi ismerőst tárol, és mindig tudja a legfrissebb pletykákat, hogy ki, mikor, kivel? Érdemes a számítógépedhez csatolnod egy kihangosítót, aminek a segítségével bármikor bárkivel beszélhetsz, akár az irodában, akár útközben. Ha a csoportos kommunikáció és a beszélgetés kulcsszerepet tölt be az életedben, nem árt felkészülnöd rá.



• A káosztelefonáló

A káosz fölött mindig rend uralkodik, annak, aki tudja, mit hol keressen. Ha idesorolod magad, mozgalmas, mondhatni kavalkádos életet élő emberként valahogy mégis mindig jut időd a barátaiddal beszélgetni, legyél épp bármilyen elfoglalt vagy gondterhelt is. Valószínűleg szereted avatarok mögé rejteni az arcodat, olyan háromdimenziós rajzfilmfigurák mögé, amik beszélgetés közben követik az ember-, fej-, szem- és szájmozgását. A káosztelefonáló így tud igazán magabiztosan és szabadon megjelenni mások előtt, tökéletesen és szellemesen kifejezve pillanatnyi lelkiállapotát. Még azzal sem kell vesződnöd, hogy egy videohívás előtt megfésülködj, vagy rendet rakj a szobádban, hiszen a virtuális kép helyetted is csinos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top