Életmód

A láb és köröm ápolás

Ilyenkor nyáron nemcsak a formás lábak villannak ki a falatnyi szoknyácskák alól, hanem a lábfejük is közszemlére kerül, hiszen a papucsok és szandálok éppen azért nyitottak, hogy a férfiak megcsodálhassák ezt a testrészünket is. (persze tudom, hogy nemcsak esztétikai, hanem higiéniai okai is vannak)

Apropó higiénia

A kánikulában gyakran járunk uszodába, ahol a közös zuhanyzó a gombák és bacilusok melegágya. Egy-egy strandolás után ezért még alaposabban mossuk meg a lábainkat, és töröljük szárazra a lábujjak között is.

Tüntessük el a bőrkeményedéseket

A téli szűk cipők viselete bizony bőrkeményedéseket okozhat a sarkunkon és a talpunkon. Ez a megvastagodott bőr pedig csúnya látványt nyújt. Használjunk lábradírt, vagy habkövet, esetleg sarokreszelőt, így eltüntethetjük ezeket megkeményedett bőrdarabokat. Ezt a műveletet mindig előzze meg egy alapos lábáztatás, illóolajas vagy gyógyfüves langyos vízben, így könnyebb lesz a felpuhult bőrt kezelni. Zsíros krémmel kenjük be rendszeresen a lábfejünket, sőt éjszakára zoknit is húzhatunk rá. Ha még bársonyosabb bőrt szeretnénk tengeri só és olívaolaj keverékével is ápolhatjuk lábainkat.

Körömápolás

A lábujj körmeit épp úgy ápolni kell, mint a kezünkön. Ajánlatos csipesz és reszelő segítségét igénybe venni, mert sokkal óvatosabban tudunk vele bánni, mint egy ollóval. A bőrt, soha ne vágjuk le, csak nyomkodjuk vissza.

Ma már nagyon divatos az egyenesre vágott lábköröm, amely sokkal kevesebb problémát okoz viselőjének. Elkerülhető vele a köröm benövése, illetve a berepedése.
Ehhez a formájú lábkörömhöz a francia manikűr remekül illik. Próbáljuk ki!

Lakkozásnál mindig figyeljünk arra, hogy a köröm zsírtalan legyen. Ezután használhatunk alapozó lakkot. A színes lakkot két rétegben vigyük fel így sokkal szebben fog érvényesülni a színe. Fedőlakkal tehetjük tartósabbá. Nagyon esztétikus látványt nyújt haa kéz és láb körme harmonizál, vagy ugyanolyan színű.

Látogass el honlapunkra! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top