Aktuális

Egészség

Fülsiketítõ fúróhang, fertõtlenítõszag, foghíjas napok... Szerencsére ez ma már csak rémálmainkban fordulhat elõ. A 21. század high-tech eszközei a legtöbb fogorvosi rendelõben elérhetõek.





Talán mindannyiunkra jellemző, hogy zsenge korunk legszörnyűbb emlékei a fogorvosi kezelésekhez fűződnek. Kinek ne volna sztorija félig elérzéstelenített foghúzásról, kipotyogó tömésekről, Demalgonnal töltött éjszakákról?!
Mára kifejlesztették a fúrás nélküli tömést, az élethű fogpótlást és a láthatatlan fogszabályozót is. A cél továbbra is a fogak megmentése, de az eszközök sokat finomodtak. A legtöbb beavatkozás ma már egy ülésben elvégezhető, félősek számára altatásban is.

Csicsíjja fogacska

A páciens békésen alszik, az orvos pedig az altatásban töltött maximum másfél-két óra alatt a tennivalók többszörösét is elvégezheti. Isteni. Időigényes, pénzigényes, de isteni. Az altatáshoz előzetes vizsgálatok szükségesek, minimum egy órával korábban kell érkezni, és a kezelés után még három órát a rendelőben kell tölteni. Aki nem akar aludni, de többet akar a zsibbasztó szurinál, választhatja az éber szedációt is, melynek során a beteggel dinitrogén-oxid gázt lélegeztetnek be. Huss szorongás! A gáz nem fájdalomcsillapító, csak a feszültséget űzi el, mellékhatásmentesen. Tessék mosolyogni!
Az éber szedálás ára: 8000 Ft

Ózontömés

Kezdetben volt a fúró, meg az amalgám. Még az emléke is fáj. Most azonban már sokkal barátságosabb megoldások állnak rendelkezésünkre.
Itt van mindjárt az ózonfogászat. A beavatkozás során a fogat megtisztítják egy olyan műszerrel, amely apró szemcsés anyaggal bombázva leszedi a lepedéket és az elszíneződéseket. Az ózon hatására a baktériumok elpusztulnak, a keletkezett savak lebomlanak, így a fog felszínén a savas hatás megszűnik, akárcsak az ásványi anyagok kioldódása. A kezelést minimális szinten otthon is folytatni kell, speciális fogkrém és szájöblítő segítségével. Az ózon kifejezetten ajánlott gyerekeknek, így nem fognak egy életre elriadni a fogorvostól. Viszont csak akkor alkalmazható, ha időben észrevették a szuvasodást.
Ára: első alkalom 10 ezer Ft, további kezelések általában 3000 Ft/alkalom

Teljes cikkünket a Nők Lapja Évszakok októberi számában olvashatja el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top