Életmód

Kipróbáltuk a legújabb alakformáló eljárásokat

Mélymeleg terápia, ultrahang, lézer, és még sorolhatnánk... Újabb és újabb technológiák jelennek meg a piacon, nem könnyű eligazodni köztük. Kipróbáltuk a legújabbakat!
• Borneo Spa Club – Alpha Led Oxy Spa •

Egy technológia egyenesen a NASA-tól. Ez igazán kíváncsivá tett, ők aztán biztos tudják, nekik muszáj.
Minden eddiginél hatékonyabb alakformálást, méregtelenítést, relaxációt és narancsbőr-eltüntetést ígér a futurisztikus kis gyógykapszula. Csökkenti az étvágyat, elégeti a kalóriákat, és ezzel együtt csökkenti a testsúlyt, de alkalmas bőrgyógyászati, idegrendszeri, reumatológiai és belgyógyászati problémák kezelésére is. Mélymeleg terápia, ionizált környezet, aromaterápia, színterápia, mindez összekombinálva egyetlen gépbe. Ennyi minden már gombócból is sok, nem igazán akartam elhinni, de tény, hogy a mágikus kis tojás tudja mindezt.
Ha ezt a kezelést választjuk, legelébb azzal kell tisztában lennünk, hogy mennyire bírjuk a meleget, hiszen a kapszulában egyéni tűrőképességtől függően 70-76 °C-on „fövünk” 45 percen keresztül. Az első alkalommal csak azt teszteltem, kibírom-e, kicsit tartottam a trópusi hőségtől. Minél kevésbé féltem aztán a kúra előrehaladtával a melegtől, annál jobb hatással volt rám a kezelés. Többször fáradtan, stresszesen érkeztem, és csendes szunyókálást terveztem a 45 percre, de az etap végére annyira felélénkültem, mintha legalábbis átaludtam volna egy hétvégét.

Így működik:
Az akár 76 fokos meleg hatására a bőrerek megnyílnak, és ezáltal a salak- és méreganyagok eltávoznak a bőrünkből. A felmelegített kötőszövetek hatására ugyanis az izomzat fellazul, így elősegíti a zsíranyagcserét, valamint a keringést.

Erre segít még rá a speciális krémmel végzett tekercselés, hogy a narancsbőr is reszketve meneküljön a kritikus pontokról.
Tehát, hogy pontosan lássuk a helyzetet, múmiaként betekerve fekszünk be egy földöntúli kis tojásba, ahol 45 percig masszíroznak – mert a gép azt is tud –, jó meleg van, éteri illatok jönnek, fények világítanak és jó kis relaxációs zene szól, közben mi csendesen fogyunk, formálódunk.

A kezelések menete:

A szalonban heti két-három alkalmat javasolnak, de saját tapasztalatom alapján azt ajánlom, hogy próbáljuk meg tartani magunkat a heti három alkalomhoz a nagyobb hatékonyság érdekében.
Egy kezelés 45 perces, de előtte és utána minden esetben testsúly-, vérnyomás- és testzsírszázalék-mérés van, ezt kalkuláljuk bele az időnkbe. Valamint azt is, hogy a kapszula után mindenképpen érdemes „rápihennünk” az aktusra, akárcsak szaunázás után.

Étrendi megkötések:

Az étrend leginkább iránymutatást ad, a nem javasolt élelmiszerek listáját és egy napi javasolt étrendet kapunk kézhez a kezelés elején. Természetesen a kúra hatákonyságát nagyban csökkenti, ha nem egészítjük ki egy kis diétával. A megkötések nem túl szigorúak, egy kis odafigyeléssel könnyen betarthatók.

Egyéb megkötések:

Terhesség, menstruáció, láz, súlyos szív- és érrendszeri megbetegedések, trombózis esetén nem szabad a kezelést igénybe venni.

Eredmények:
Elvesztett kilóim száma: 2,5.
Derék: mínusz 4 centiméter.
Comb: mínusz 3 centiméter.
Csípő: mínusz 4 centiméter.
A testzsírszázalékom 6,2 százalékkal csökkent a kúra alatt, és a kritikus pontokon található narancsbőr a legélesebb szemű kritikusaim szerint is igen nagy mértékben csökkent.

Árak:
Egy 10+1 alkalmas bérlet ára 45 000 forint. Ebben az esetben a plusz egy kezelést ajándékba kapjuk, és szintén bónuszként választhatunk egy infraszauna-kezelést, vagy egy lazítómasszázst a jádeköves masszázságyon. (Ez utóbbit kipróbáltam, zseniális stresszűző.)

Mi itt próbáltuk ki:

Borneo SPA Club
1066 Budapest, Teréz krt. 18.
I. emelet, I. ajtó
Telefon: 269-48-36, 06-70/279-73-46
www.borneospaclub.hu

 

UltraContour ultrahangos alakformálás

 

Nem is tudom, hogy a remény vagy a szkepticizmus volt bennem az erősebb, amikor úgy döntöttem, hogy ki kell próbálnom a „legkorszerűbb ultrahangos zsírbontást”, amely már öt kezelés után jelentős eredményekkel kecsegtet.

Így működik:

Az UltraContour kezelési módszer lényege, hogy a kettős ultrahanghatás révén fellazítja a makacs zsírlerakódásokat, majd a májon keresztül – a szervezet természetes mechanizmusai révén – kijuttatja a szervezetből.
A 45 perces kezelés első fázisában a pontosan beélesített HIFU (High Intensity Focused Ultrasound, azaz magas intenzitású fókuszált ultrahang) ultrahanghullámok segítségével kb. 1,5 cm mélységben a bőr alatt megbontják a zsírszöveteket, a zsírsejtek a mechanikai hatások és a hő hatására szétrepednek. A második fázisban ultrahangmasszázzsal serkentik a nyirokkeringést, hogy elszállítsa a lebontott zsírsavakat, illetve a zsírsejtek maradványait.
Nem várhatunk azonnali eredményt, az átalakulás kezdetéhez legalább egy hétre van szükség, persze ez azt is jelenti, hogy az utolsó kezelés után is folytatódik még a folyamat a szervezetedben hét-tíz napig. A kezelések éppen ezért egyhetes vagy tíznapos időközönként ismételhetők.

 

A kezelések menete:

  • Az első kezelést orvosi vizit előzte meg. A doktornő kérdéseket tett fel az esetleg fennálló és a lezajlott betegségeimmel kapcsolatban, elmondta, hogy a gép milyen elven működik. Az asszisztensnő a vérnyomásomat ellenőrizte. Megbeszéltük, hogy melyik testtájamon zavar leginkább a felhalmozódott zsír, hol szükséges leginkább az alakformálás. A kezelést kérheted csak egy testtájadra, de meg is oszthatod kettő, maximum három között. Miután tisztáztuk, hogy nincs orvosi akadálya a kezelésnek, következett a mérés: testtömeg, magasság, a combom és a hasam körfogata.
  • Először egy nagyjából kézfejnyi méretű ultrahangfejjel lépésről lépésre haladva a combomon és a hasamon 132 „belövést” kaptam, persze teljesen fájdalommentesen. A gép szabályos időközönként (néhány másodperc) hangjelzést ad, ezzel jelezve, hogy tovább lehet lépni.
  • A kezelőfej és a bőrfelület közötti légrés kiszorítása miatt használt zselés anyag az elsődleges technikai feladata mellett a hatféle gyógynövény kivonatának köszönhetően bőrfeszesítőként is funkcionál.
  • A kezelés második szakaszában széles gumiszalagokkal összesen hat téglalap alakú kezelőfejet rögzítettek rám, kettőt a hasamra, kettőt-kettőt a combomra (a szükséges zselé persze most sem maradt el), és bekapcsolták a gép ultrahangos masszírozófunkcióját. Most sem éreztem semmit, állítólag az emberek nagy része így van ezzel, bár van, aki pici meleget vagy bizsergést tapasztal. Ebben a fél órában teljes a kikapcsolódás, hallgathatsz zenét, olvashatsz, de szunyókálhatsz is nyugodtan.
  • Rögtön az első kezelés után tényleg nem éreztem semmit. A második héten egyik reggel meglepve tapasztaltam, hogy nem olyan nehéz begombolni a farmeremet. A harmadik héten nem feszült már az ominózus naci a combomon, így egyre izgatottabban vártam a mérést a kezelés végén. Olyan lelkes lettem, hogy a harmadik héttől az addigi heti egy helyett háromszor tornáztam, és semmilyen édességet nem ettem.

Étrendi megkötések:

Nem kell speciális diétát tartanod, de természetesen a saját érdekedben érdemes a szénhidrát és a zsír bevitelét csökkenteni. Ha testmozgást is végzel, akkor még látványosabb lesz az eredmény. Fontos, hogy a kúra ideje alatt sok folyadékot igyál, hogy megkönnyítsd a szervezetednek a felbontott zsír elszállítását.

Egyéb megkötések:

Bizonyos esetekben tilos az alkalmazása, ilyen a terhesség, a szoptatás, és kizáró ok a szervezetben lévő fémimplantátum, még a fém fogamzásgátló eszköz is.

 

Eredmények:
Az ötödik kezelés után egy héttel:
derék: mínusz 7,0 centiméter,
comb: mínusz 4,5 centiméter.

Árak:
Az öt kezelés 200 000 forintba került.

 

Mi itt próbáltuk ki:
Contour Systeme Szalon
Dunapest Rezidencia, Budapest, IX., Lechner Ödön fasor 1. A/624
Telefon: 555-2766, 06-20/406-0737
www.ultrahangos-alakformálás.hu

 

 

 

 

TriPolar rádiófrekvenciás testformálás

A klinikailag is vizsgált, tudományosan publikált eredményeket felmutató TriPolar rádiófrekvenciás eljárás nem fogyást, hanem alakformálást ígér: a zsírszövet jelentős csökkentésével és a bőr rugalmasságának fokozásával.

Így működik:

A rádiófrekvenciás hullámok, áthatolva a hámszöveten, megemelik a kötőszövet hőmérsékletét, a zsírsejtek tartalma folyékony halmazállapotú lesz, majd a sejtek kiürülnek és összezsugorodnak. Mivel a meleg hatására a kollagéntermelés is fokozódik, a bőr rugalmassága jelentősen javul. Különösen ideális kezelés, ha a narancsbőr normális testsúly mellett is megfigyelhető, ha a kritikus testtájakon lerakódott zsírpárnákkal szeretnénk felvenni a harcot. Fogyókúra mellett vagy utána nemcsak kiegészítésként használható, hanem kifejezetten javítja a fogyás során lazábbá vált bőrszövet feszességét.

 

A kezelés menete:

A kezelés előtt orvosi konzultáción vettem részt. A vérnyomásmérés után egy nagyon érdekes, InBody 720 nevű berendezésre kellett felállnom. A gép működésbe lépett, és néhány perc múlva kinyomtatva olvashattam a testfelmérésem adatait. A gép rengeteg adatot jelenített meg, köztük a testem ásványianyag-tartalmának analízisét és a zsír- és az izomszövetem arányát is. A doktornővel együtt beszéltük meg, hogy a gép által ideálisnak mondott értékeket milyen módon tudnám elérni, amiben a rádiófrekvencia zsírbontó hatása kifejezetten segíteni fog.

A gép kezelőfejei közül a kezelendő felület nagyságához illően a nagyobbat használták. A bőrfelületet bekenték semleges olajjal, majd elkezdték rajta húzogatni a kezelőfejet. Először hűvös érzés volt, majd langyosnak, végül melegnek éreztem a bőrömmel érintkező felületet, és ezzel egy időben a bőrfelszínem is felmelegedett. Lézeres hőmérővel ellenőrizték, hogy a bőröm felszínének hőmérséklete elérte-e a kívánt 40 °C értéket. A háromnegyed órás kezelés után azonnal éreztem a bőröm állagán a javulást, és ez egyre fokozódott a heti kétszer ismételt alakformálás során, hogy a negyedik hét után látványosan feszesebbé váljon, és centiméterekben mérhetően is vékonyabb legyek.

 

Étrendi megkötések:

Nincs szigorú diéta-előírás, de mint minden kezelés mellett, amely a zsírsejtek tartalma ellen harcol, célszerű betartani a zsír- és cukormentes étkezést, vagy legalábbis jelentősen vissza kell szorítani. A szervezet méregtelenítési folyamatának erős terhelése miatt a kúra alatt sok folyadékot kell fogyasztani.

Egyéb megkötések:

Lázas állapotban tilos a kezelést elvégezni, de egyes érbetegségek esetén is mást eljárást javasolnak.

Eredmények:

Csípő: mínusz 5 centiméter.

Comb: mínusz 3,5 centiméter.

Árak:

A nyolcalkalmas bérlet ára 56 000 forint.

Mi itt próbáltuk ki:

Egészség és Szépség Egyetem

1070 Budapest, Izabella u. 62.

Telefon: 06-20/285-5696

www.eszeszalon.hu

Fogyókúra.lap.hu »
Diéta.lap.hu »
Fitnesz.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top