Életmód

A C-vitamin, a test és a lélek orvosa

A téli hónapokban kiemelt figyelmet kell fordítanunk a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra, a vitaminok és ásványi anyagok pótlására, hiszen a hideg időjárás fokozott terhet ró immunrendszerünkre. Ám a hideg évszak nemcsak szervezetünk védekezőképességét állítja kihívás elé. A korai sötétedés, a kevesebb testmozgás és a napfény viszonylagos hiánya kedvezőtlenül hat kedélyállapotunkra, és egykettőre kialakulhat a téli depresszió.

Csüggedésre azonban semmi ok, hiszen a téli hónapokban könnyen elérhetők a C-vitaminban gazdag citrusfélélék, a narancs, mandarin, grapefruit és citrom, melyek segítenek testi és lelki egészségünk megőrzésében.

A citrusfélék leve kiválóan használható tisztító-, méregtelenítő és vitaminkúrákhoz, mert kis mennyiségben fogyasztva is sok C-vitaminnal látják el szervezetünket.

Különösen értékes a citromlé, mert hígítva is erős baktériumölő hatása van, emellett eredményesen alkalmazható puffadásos tünetek és emésztési problémák enyhítésére. A téli időszakban rendkívül népszerű a limonádés tisztítókúra, mely a csípős paprika anyagcsere-serkentő hatását és a méz értékes tápanyagait ötvözi citromlé immunerősítő, méregtelenítő tulajdonságaival.

A citromlé segít az elsavasodott szervezet lúgosításában is: reggelente öntsünk egy evőkanál 100%-os citromlevet kb. 2 dl langyos vízbe, és igyuk meg éhgyomorra. Ezt napközben, minden étkezés előtt fél órával ismételjük meg!

Egy csésze finom tea vagy hívogatóan gőzölgő csipkebogyó főzet kellemes hangulatot varázsol a zord téli estéken. Vajon mi más tenné tökéletessé az ízharmóniát, mint néhány csepp zamatos citromlé? Túrázás, síelés, korcsolyázás? Töltsünk a teás termoszba vitamindús citromlevet, és máris magunkkal vihetjük a jóízű egészséget!

Bár a citrom egész évben megtalálható az üzletek kínálatában, a friss gyümölcsök kiválogatása, szállítása és kipréselése sokszor körülményes lehet. Azonban gond egy szál se!

A természetes citromlével egyenértékű alternatívát kínál a finom és egészséges 100%-os Olympos citromlé, melynek minden palackja kb. 1 kg napfényen érlelt citrom kifacsart levét és gyógyhatását rejti.

Ízlelje meg Ön is, töltse fel vitaminraktárait, és dacoljon a hideg téllel!

 

További információk 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top