Életmód

Miben van 15 gramm zsír?

A fogyókúráknál fontos tudnunk egy egy termék kalória és zsírtartalmát. A alli szedésénél azonban ez kulcskérdés.

Miben van 15 gramm zsír?A zsírokról tudni kell, hogy nagyon fontosak a kiegyensúlyozott étrendhez. Bizonyos mennyiségű zsírra ugyanis azért van szüksége van a szervezetnek, hogy a vitaminok könnyebben felszívódjanak, és elengedhetetlen az alapvető életfunkciók fenntartásához is. Ezért nem szabad teljesen kihagynunk az étrendünkből. Gondoljunk a zsírban oldódó vitaminokra, amelyek máshogyan képtelenek lennének beépülni a szervezetünkbe.

De miért is fontos a zsírbevitellel foglalkoznunk?

Azért, mert az összes tápanyag közül a zsír tartalmazza a legtöbb kalóriát. Egy gramm zsír több mint kétszer annyi kalóriát tartalmaz, mint azonos mennyiségű fehérje vagy szénhidrát.

Ezért a súlyfelesleg fokozatos leadásához az alacsonyabb zsírbevitel a legjobb módszer, és ezzel együtt, a bevitt kalóriamennyiség is csökken.

Azonban azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy bármely élelmiszerforrásból (pl. a fehérjékből és szénhidrátokból) származó, a szervezet energiaszükségletét meghaladó felhasználatlan, „elégetetlen” kalóriák is zsírként rakódhatnak le a szervezetben.

Miben van 15 gramm zsír?Tehát ahhoz, hogy fogyjunk, a szervezetünk által a testsúlyunk fenntartásához igényelt mennyiségnél kevesebb kalóriát fogyasszunk vagy többet használjunk fel.

Alacsonyabb kalória bevitel esetén szervezetünk az elraktározott zsírt használja fel energiatermelésre. A zsír elégése pedig fogyást eredményez.

Az alli program sikeréhez ezért, csökkentett kalóriatartalmú, étkezésenként kb. 15 g* (* napi 1400 kalóriás étrend esetén) zsírt tartalmazó zsírszegény étrendre van szükség.

Ennek a határértéknek a betartása biztosítja, hogy a fogyókúra során elkerülhetők legyenek az alli működéséből adódó étrend következtében jelentkező kezelési hatások.

 

Mik az étrend következtében jelentkező kezelési hatások?

Az alli súlycsökkentő kapszula különleges hatásmechanizmusának lényege, hogy megakadályozza, hogy a szervezet által termelt enzimek megemésszék az elfogyasztott zsír kb. egynegyedét. Mivel a megemésztetlen zsír nem képes felszívódni, egyszerűen távozik a szervezetből a széklettel, s így nem okoz súlygyarapodást. Minden alli kapszula csupán egyetlen étkezésre fejti ki a hatását.

Túl sok zsír fogyasztása esetén  azonban nagyobb valószínűséggel lépnek fel étrend következtében jelentkező kezelési hatások, leggyakrabban zsíros vagy olajos széklet, lágy széklet, váratlan székletürítés, illetve zsíros pecsételéssel vagy anélkül jelentkező szél, bélgázosság formájában.

 

Ezért összegyűjtöttük neked azokat az ételeket, amelyek csak 15 gramm zsírt tartalmaznak:

Miben van 15 gramm zsír?
Nyugodtan elfogyaszthatsz 3 db tyúktojást,

vagy 1 db virslit,

esetleg 53 gr Trappista sajtot, vagy 71 gr Mozzarellát,

3 db sovány pontyfilé sem tartalmaz 15 gramm zsírnál többet,

és 8 szelet Téli szalámi is bátran kerülhet a tányérra,

ha szereted a sovány sertéshúst ebből 180 gr a maximum,

és olajból, legyen akár olívaolaj se fogyassz többet 1,5 evőkanálnál.

 

Természetesen azt is számold, ha ezek mellé mást is fogyasztasz, hiszen ha minimális mennyiségben is, de még a kenyér is tartalmaz zsírt! Egy kifliben 1 gramm zsír van, míg egy korpás zsemlében 2,6 gramm.

A zöldségek és gyümölcsök zsírtartalma alacsony, de például 1 db avokádó elfogyasztásával 23 gramm zsírt vihetsz be a szervezetedbe.

Tudom, hogy első körben bonyolultnak tűnik, hogy az ember ilyenekre odafigyeljen, de hidd el az alli program honlapján minden információt megtalálsz, a két heti mintaétrend pedig átsegít majd a kezdeti nehézségeken.

Addig is nézd meg a Kalória és Zsírtartalom táblázatunkat!

 

Miben van 15 gramm zsír?
 
 
 
 
————————————————————————————————————————————
 
 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: orlisztát

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top