Életmód

A négy legjobb bőrszépítő gyógynövény

Hitted volna, hogy egy csésze teával is felveheted a harcot a ráncok ellen? Angol kutatók összeállították a négy legjobb bőrszépítő gyógynövény listáját.

A londoni Kingston University kutatói 21 gyógynövény kivonatát hasonlították össze ránctalanító tulajdonságaik szempontjából. Listájuk élén olyan gyógynövények állnak, amelyik védik a bőr saját fehérjéit, valamint serkentik az elasztin és a kollagén termelését. Íme a négy csodafegyver, amelyet a csészéből is kortyolgathatsz, de az is jót tesz a bőrödnek, ha a krémed tartalmazza őket:

1. Fehér tea

A kínai császárok egykori itala egyetlen kínai tartományban, Fujianban terem, és egy évben csak néhány napig szüretelhető. Az értékes növény rügyeit fehér burok védi. Tele van öregedésgátló antioxidánsokkal, a bőrt védő H-, K- és B-vitaminokkal, valamint kalciummal, vassal és fluorral.

2. Csipkebogyó

A C-vitamin egyik legjobb forrása. A gyógytea, amelyhez a növényt nem szabad leforrázni, csak pár órán át langyos vagy hideg vízben áztatni, ideális „fegyver” a szabad gyökök által előidézett, idő előtti öregedés ellen.

3. Zöld tea

Az antioxidáns hatású polifenolok valóságos tárháza. Serkenti az anyagcserét, és a szervezet méregtelenítésében is segít.

4. Angelika

Más néven angyalgyökér, amely felturbózza a vérkeringést, s ezzel együtt a tápanyagok szállítását a szervezetben, többek között a bőrben is. Csak alkalmanként érdemes fogyasztani, mert hosszú távú, rendszeres élvezete fényérzékennyé teheti a bőrödet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top