Életmód

Ezt edd, ha energiára és karcsúságra vágysz!

Még épp csak az őszben járunk, de máris úgy érzed, kimerültek az erőtartalékaid? Ha fogyókúrázol, különösen levertnek érzed magad? Íme négy finomság, amelyik úgy adja vissza az erődet, hogy közben a vonalaidra is vigyáz!

1. Energia a pohárban: a tej a kalcium és a fehérjék kiváló forrása. Ha fogyni szeretnél, válaszd a zsírszegény változatot, ha tejcukor-érzékeny vagy, a laktózmenteset, ha pedig megengedhetsz magadnak némi „kilengést”, akkor a különösen finom teljes tejet.

2. Változatosság az asztalnál: a spárga tojással kiváló példa a fehérjék, szénhidrátok és a többi hasznos tápanyag tökéletes kombinálására. Ugyanilyen kiváló kombináció még a tészta csicseriborsóval, a tonhalsaláta főtt burgonyával, valamint a zöldséges pizza, barna rizs vagy kuszkusz.

3. Finomságok a kertből: érdemes minél többször fogyasztanod babot, zöldbabot és zöldborsót. Ha fagyasztva, vagy konzervben vásárolod, akár nyersen is csemegézhetsz belőlük, de főzve, párolva is beválnak köretnek és főételnek.

4. Vitamin a desszertes tálkában: ha túl kevés gyümölcsöt fogyasztasz, csinálj belőle desszertet! Legyen az utolsó fogás például gyümölcssaláta, amit akár egy gombóc fagylalttal is megbolondíthatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top