Életmód

5 csodareggeli, amelytől azonnal beindulsz

Nehezen állsz át az álmokról a valóságra? Irány a konyha: a jó reggelitől azonnal magadhoz térsz, több lesz az energiád, sőt, akár kreatívabbá is válhatsz. Megmutatjuk, mi kerüljön a tányérodba és a csészédbe!

1. Egy kis édesség: egy kiskanál cukor vagy méz a kávédban vagy a turmixodban segíti az agyban az acetilkolin, egy memóriát javító vegyület termelődését. De ne túlozd el, mert ellenkező hatást érhetsz el vele: a túl sok cukortól ugyanis hamarosan elálmosodsz.

2. Teljes kiőrlésű zsemle: az agy első számú tápláléka a glükóz, amelynek legjobb forrásai a szénhidrátok. Az egész éjszakai koplalás után a szervezeted reggel szénhidrátra vágyik – persze nem túl sokra, egy teljes kiőrlésű zsemle, vagy egy tálka gabonapehely fele épp elég lesz.

3. Hal a zsemlére: a lazac egy DHA elnevezésű zsírsavat tartalmaz – ez a zsírsav teszi ki az agy omega-3 zsírsavainak 80 százalékát. A szellemi frissességhez sok kell belőle, ugyanis a DHA egyik feladata azoknak a sejtanyagcsere-melléktermékeknek az elszállítása, amelyektől nehézkes lesz a gondolkodásunk.

4. Fűszerek: a pikáns, fűszeres ételek valósággal felmelegítik a szervezetünket. Ha a csípősre fűszerezett paradicsomlevet nem szereted, tegyél egy kis gyömbért a teádba vagy a turmixodba.

5. Jeges víz: a hideg víz azonnal beindítja a vérkeringést. Mivel a hideg „sokkolja” a szervezetet, az azonnal válaszlépésekbe kezd, hogy fenntartsa a normális hőmérsékletét. Ettől még az anyagcseréd is felgyorsul egy kicsit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top