Életmód

5 tipp a napi 5 vitaminadaghoz

A táplálkozási ajánlások szerint napi 5 adag gyümölcsöt és zöldséget kellene elfogyasztanunk. Ha nincs ötleted, hogyan iktass be ennyit az étrendedbe, adunk néhány tippet!

1. A fagyasztott zöldség mindig kéznél van! Bármikor előkaphatod a mélyhűtőből, hogy hozzáadj egy kicsit a rizshez, vagy párolt zöldséget tárolj köretként, esetleg összedobj egy gyors főzeléket. Ráadásul nem kell attól tartanod, hogy megromlik.

2. Tegyél egy teli gyümölcsöstálat azokba a helyiségekbe, ahol sokat időz a család. Garantáltan nem fogtok tudni ellenállni neki!

3. Az aszalt gyümölcs is számít! Szórd meg a reggeli müzlidet mazsolával vagy aszalt áfonyával, és máris magadhoz vettél egy adagot.

4. Vond be a gyerekeket a vásárlásba! Hadd válasszák ki ők a gyümölcsöket a zöldségesnél, mossák meg, és rakják őket a tálba otthon, Így több kedvük lesz gyümölcsöt rágcsálni.

5. Ebéd után tálalj gyümölcssalátát! Az édesszájúak kedvéért egy kis fagyival is megkoronázhatod a művet. A gyümölcsös süti is jó ötlet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top