Életmód

5 tuti étel a stressz ellen

Ha legközelebb úgy érzed, túl nagy rajtad a nyomás, vagy egyszerűen csak eleged van, nyúlj ezekért az ételekért - meglátod, hamarosan megnyugszol!

1. Narancs: egy német vizsgálat szerint a C-vitamin oldja a stresszt, és egy feszült helyzet után képes visszaterelni a vérnyomást és a kortizol stresszhormon szintjét a normális „mederbe”. Ráadásul az immunrendszert is erősíti.

2. Édesburgonya: ez a zöldség különösen jó a stressz ellen, mivel úgy vihetsz be vele hasznos szénhidrátokat a szervezetedbe, hogy közben édességvágyadat is kielégítheted. Tele van béta-karotinnal és más vitaminokkal, miközben a rostok arról is gondoskodnak, hogy a szervezeted lassan bontsa le a szénhidrátokat.

3. Aszalt sárgabarack: tele van magnéziummal, amely kiválóan oldja a stresszt, és természetes izomlazítóként is beválik.

4. Mandula, pisztácia és dió: a B-vitaminok és az E-vitamin kiváló forrásai, erősítik az immunrendszert és csökkentik a vérnyomást.

5. Pulykahús: egy L-triptofán nevű aminosavat tartalmaz, amely serkenti a szervezetben a szerotonin nevű, örömérzetért felelős ingerületátvivő anyag termelődését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top