Életmód

8 energetizáló tuti tipp

Ha úgy érzed, teljesen kifogytál az energiából, jól jöhetnek ezek a bármikor bevethető, apró ötletek.

Reggelizz: az éjszakai pihenés után az anyagcseréd lassú üzemmódban működik. Ha üzemanyag-pótlás nélkül vágsz neki a napnak, ez az alacsony energiájú üzemmód tovább folytatódik. Ha szeretnéd felturbózni magad, fogyaszd a rövid és hosszú távon erőt adó élelmiszerek kombinációját: gyümölcsöket, nagy rosttartalmú gabonaféléket, tejet, valamint egy pohár vizet. Ettől beindul az anyagcseréd, és eltelsz energiával.

Nassolj egészségesen: rágcsálj bátran, de figyelj a kalóriákra. Íme néhány példa az energiát adó rágcsálnivalókra: egy alma, egy banán, egy kocka sovány sajt, egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, egy őszibarack. Naponta egyszer pár szem diót, mogyorót, mandulát is engedélyezhetsz magadnak.

Egyél magnéziumtartalmú élelmiszereket: például joghurtot, kefirt vagy sovány túrót. Egyes vizsgálatok ugyanis azt bizonyították, hogy a magnézium segíti a fehérje- és szénhidrát-anyagcseréhez szükséges enzimek termelődését a szervezetben.

Válassz sovány fehérjeforrásokat: lazacot, tojást, csirke- és pulykamellet.

Hidratálj: méghozzá belülről, vízzel, vagy nagy víztartalmú gyümölcsökkel, például szőlővel, görögdinnyével, almával.

Lélegezz: vegyél néhány mély lélegzetet, mélyen le, a hasadba. Nem is hinnéd, milyen gyorsan képes energiához juttatni a szervezetedet.

Mozogj: amennyit csak lehet, különösen, ha ülőmunkát végzel. Ha néha felállsz. És sétálsz egy kicsit, az felpezsdíti a vérkeringésedet, és az energiaszintedet is emeli.

Legyen időd magadra: és minden olyasmire, amit szeretsz. Festegess, sétálj a természetben, olvass, találkozz a barátaiddal – mindez nagyon fontos, mert pihenés nélkül a stressz testi és lelki kimerüléshez vezet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top