Életmód

4 kajamítosz – te is bedőlsz nekik?

Az egészséges étkezéssel kapcsolatban csak úgy dől ránk az információ - nem csoda, hogy mindenki úgy érzi, ért hozzá. Ennek ellenére néhány félreértés évtizedek óta makacsul tartja magát.

1. A spenót kiváló vasforrás. Ezt mondja Popeye – az igazság azonban az, hogy a hús és a máj sokkal jobb forrása a vasnak, mint a zöld színű zöldségek, például a spenót, mivel az állati eredetű élelmiszerekből származó vas jobban hasznosul a szervezetben.

2. A tej egészséges. Ez önmagában nem tévedés, mivel a tej remek fehérje- és kalciumforrás. A teljes tej azonban telített zsírsavakat is tartalmaz, épp ezért érdemes a zsírszegény változatra szavazni.

3. A csokitól pattanásos leszel. Ez viszont teljesen a mítoszok kategóriájába tartozik: a pattanások hormonális vagy egészségügyi okokból, vagy a rossz bőrápolástól alakulnak ki. A csokinak semmi köze hozzájuk.

4. Ha székrekedésed van, egyél szilvát. Vagy almát. Vagy körtét. Vagy kivit. A szilva ugyanis semmivel nem jobb hatású székrekedés esetén, mint bármelyik más gyümölcs. A probléma legjobb gyógyszere pedig a teljes kiőrlésű kenyér, a rostok miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top