Életmód

3 tuti tipp a lazításhoz

Ha túl sok a dolgod, és úrrá lett rajtad a feszültség, érdemes bevetni néhány egyszerű trükköt, amelyektől egy pillanat alatt szebb lesz a világ!

6 perc alatt: az elég jó is jó!

Ha azon rágódsz, hogy vajon a legjobb döntést hoztad-e egy adott helyzetben, gondolkodj el rajta, miért várod el magadtól, hogy tökéletes legyél. A legtöbbünket arra nevelték, hogy hibázni súlyos dolog, és mindent a lehető legjobban kell csinálni – ez azonban nem mindig kivitelezhető. Ha attól félsz, hogy rosszul döntöttél, gondold végig: az adott helyzetben, a rendelkezésre álló információk alapján a lehető legjobbnak tűnő döntést hoztad. Ha hibának bizonyul, mindig lehet javítani a helyzeten. Ne feledd: nem kell tökéletesnek lenned, az elég jó is éppen elég jó!

7 perc alatt: lélegezz!

A legjobb lazítási módszer az egyszerű, mély légzés –  stressz hatására ugyanis a légzésünk felületessé válik, ez pedig emeli a pulzusszámot és a vérnyomást. Ha meg akarsz nyugodni, ülj vagy feküdj le, és figyelj egy darabig a légzésedre. Belégzés közben számolj négyig, majd lélegezz ki újabb négy számolásra. Folytasd ezt néhány percig, és igyekezz csak a légzésedre koncentrálni.

8 perc alatt: lazíts!

Napközben rengeteg feszültség rakódik le az izmainkban. Szabadulj meg tőle: ülj vagy feküdj le, és gondolatban szépen haladj végig a testrészeiden, képzeld el, ahogy a feszültség kiáramlik belőlük. Kezdd a lábujjaiddal, majd pár másodperc múlva haladj feljebb a lábszáradra, a térdedre, és így tovább, egészen a fejed tetejéig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top