Életmód

Szereted a zöldséget? Próbáld ki kedvenced testvérét!

Ha meguntad a kedvenc zöldségedet, próbálj ki egy hasonlót!

Szereted a répát? Próbáld ki a pasztinákot!

A répának ez az unokatestvére összetettebb, édeskésebb, diós aromájú, és egy csészényiben 7 gramm rost van (ez pont duplája a répa rosttartalmának) – így még hatékonyabban hárítja el az éhségrohamokat. Ráadásul rengeteg benne a C-vitamin és a folsav. A napi K-vitamin szükséglet 40 százalékát is fedezi: ez a vitamin segít egészségesen tartani a csontokat, és a vércukorszint szabályozásában is részt vesz.

Szereted a szilvát? Próbáld ki a fügét!

A füge ugyanolyan édes, mint a szilva, viszont nem kell megküzdened a csöpögő lével. A friss füge kiváló kálium- és rostforrás, de kalcium és mangán is sok van benne.

Szereted a spenótot? Próbáld ki a mángoldot!

Még a spenótnál is komolyabb vitaminbomba, és az íze is intenzívebb. Nagy mennyiségű A- és K-vitamin van benne, és a spenótnál is többet tartalmaz két látásjavító antioxidánsból, luteinből és zeaxantinból. Egy amerikai kutatás ráadásul arra a következtetésre jutott, hogy a tápanyagokban gazdag zöldségek, mint például a mángold fogyasztása segíthet kivédeni a szívbetegségeket – amelyek veszélyének a nők is egyre nagyobb mértékben ki vannak téve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top